Plzeň podala dovolání ve sporu se společností Amádeus Real

04.11.2017 14:48

Plzeň podala k Nejvyššímu soudu České republiky dovolání, a to v souvislosti se sporem, který s městem vede společnost AMÁDEUS REAL, a. s. Ta žaluje Plzeň kvůli podle jejího názoru zmařené investici, a sice neuskutečněné výstavbě obchodního komplexu Corso v lokalitě po bývalém kulturním domě v centru. AMÁDEUS REAL, a. s. chce po městu jako náhradu škody zaplacení částky ve výši 1,853 miliardy korun.

Plzeň podala dovolání ve sporu se společností Amádeus Real
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Loni 4. května vydal Okresní soud Plzeň-město jako soud první instance rozsudek, kterým žalobu společnosti na zaplacení částky zamítl. Městu tehdy soud přiznal náhradu nákladů právního zastoupení v plném rozsahu. Proti uvedenému rozsudku okresního soudu podal investor (žalobce) odvolání ke Krajskému soudu v Plzni. Krajský soud v Plzni dne 26. června 2017 vydal usnesení, kterým rozsudek okresního soudu zrušil a věc mu vrátil k dalšímu řízení.

„Dne 27. září 2017 podalo statutární město Plzeň proti usnesení Krajského soudu v Plzni dovolání k Nejvyššímu soudu České republiky prostřednictvím Okresního soudu Plzeň-město. V dovolání statutární město Plzeň navrhuje, aby dovolací soud rozhodnutí Krajského soudu v Plzni změnil tak, že se rozsudek Okresního soudu Plzeň-město potvrzuje, případně, pokud neshledá podmínky pro tento postup, aby usnesení Krajského soudu v Plzni zrušil a vrátil mu věc k dalšímu řízení,“ vysvětlil Dominik Tomášek, vedoucí Odboru právního a legislativního Magistrátu města Plzně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

16:14 Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

Své kulturní a historické dědictví se chystá Olomouc připomenout tradiční slavností. Svátky spjaté …