Praha rozdělila granty na podporu vzdělávání

17.03.2015 19:46

Rada hlavního města na úterním zasedání schválila rozdělení grantů v rámci celoměstských programů na podporu vzdělávání. Odborná komise vybírala z bezmála čtyř set žádostí v celkem čtyřech samostatných programech. Podpory se dostane mimo jiné projektům zaměřeným na inkluzi a integraci, zahraniční studijní pobyty a také na projekty určené nadaným žákům a studentům.

Praha rozdělila granty na podporu vzdělávání
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

Rada hlavního města Prahy na základě podkladů hodnotící komise, jejíž předsedkyní je radní pro oblast školství a sociální politiky Irena Ropková, rozdělila téměř všechny prostředky, které byly na celoměstské programy podpory vzdělávání určeny. Celková alokace ve výši dvaceti milionů korun byla využita z 92 procent. Zbylé prostředky ve výši bezmála 1,6 milionů korun budou využity na krytí aktuálních potřeb v oblasti vzdělávání pro školy a školská zařízení.

Celkem se grantové prostředky přidělovaly v čtyřech celoměstských programech. První z nich byl zaměřen na podporu rozvoje vzdělanosti a spolupráce mezi jednotlivými institucemi napříč soustavou škol především v oblasti vzdělávání managementu a pedagogických pracovníků. „V rámci tohoto programu jsme přidělili celkem 2,5 milionu korun. Prostředky ve výši 150 tisíc korun obdrží například obecně prospěšná společnost Člověk v tísni na projekt prevence kybernetické šikany,“ řekla radní Irena Ropková.

Druhý program je zaměřen na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů, kde jednotliví žadatelé obdrží celkem 7,1 milionu korun. Podpora směřuje například na soutěže pro nadané děti a mládež či na pořádání odborných konferencí.

V třetím programu určeném na podporu rozvoje škol zřízených hlavním městem se podpora rozdělovala ve čtyřech podoblastech. „V tomto programu jsme rozdělili celkem 7 milionů korun, z čehož půl milionu korun směřuje na podporu rodilých mluvčích, více než 4 miliony korun na skupinové studijní pobyty v zahraničí, čtvrt milionu korun na zahraniční praxe žáků a studentů především odborných škol a konzervatoří a nakonec bezmála 1,8 milionu korun na zahraniční prezentace našich základních uměleckých škol,“ upřesnila Ropková.

Ve čtvrtém celoměstském programu podpory vzdělávání se rozdělily prostředky na podporu rozvoje vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…