Vsetín: Radní dali zelenou vytvoření pracoviště pro zdravotně znevýhodněné

18.03.2017 15:58

Až padesátka pracovních míst pro osoby zdravotně znevýhodněné vznikne od dubna v městské budově Sychrov č. p. 53 na Vsetíně. Rada města Vsetína schválila v březnu pronájem části této budovy hranické firmě Krok, která chce prostory využít k výrobě čistícího textilu.

Vsetín: Radní dali zelenou vytvoření pracoviště pro zdravotně znevýhodněné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Společnost Krok chtěla již před lety expandovat na Vsetín, ale pro jejich potřeby zde nebyly vhodné prostory k pronájmu,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka a dodal: „Poté, co se však loni na podzim přestěhovaly folklorní soubory do vsetínského domu kultury, se prostory v čísle popisném 53 uvolnily, a my jsme je nabídli společnosti Krok.“ Nabídnuté prostory jsou tak pro potřeby zřízení pracoviště pro osoby se zdravotním postižením a změněnou pracovní schopností vhodné jak z hlediska prostoru a dostupnosti, tak i bezbariérovosti. Budova Sychrov č. p. 53 je navíc v zástavě za Wojtoň Kovex a vzhledem k tomu, že soudí řízení není stále u konce, nebylo hospodárné do ní investovat další finanční prostředky. „Nicméně město Vsetín musí v budově provádět záchovnou údržbu a finance z pronájmu tak alespoň z části pokryjí náklady na její provoz. Navíc zaměstnávání osob se zdravotním postižením a změněnou pracovní schopností, je naše priorita a pokud někdo vytvoří padesát takových to míst tak je to pro Vsetín a jeho okolí velice dobrá zpráva,“ uvedl spokojeně místostarosta Pifka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…