Arden (Piráti): Piráti v neděli rozdali 150 teplých gulášů potřebným

21.11.2017 15:54

V neděli v podvečer uspořádali Piráti před Hlavním nádražím v Praze rozdávání teplých gulášů. Plní tak svůj slib, že zastupitelé, kteří se stali poslanci, věnují své zastupitelské odměny ve prospěch nejpotřebnějším. V charitativních akcích budou pokračovat, dokud se takto získané finance nevyčerpají.

Arden (Piráti): Piráti v neděli rozdali 150 teplých gulášů potřebným
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Akce se zúčastnilo asi 15 členů Pirátské strany převážně v Prahy 1 a 3, na jejichž rozhraní se místo nachází. Neděle byla zvolena proto, že v tento den zde nekoná charitu žádná jiná organizace. Jídlo bylo poskytnuto každému, kdo o něj projevil zájem, zhruba dvě třetiny tvořili lidé bez domova, kteří se v okolí Hlavního nádraží v zimě koncentrují. Třetinu si přišli ochutnat i náhodní kolemjdoucí a turisté.

Největší zkušenosti s pořádáním charitativních akcí má evengelický kněz, Pirát Martin Arden, který akci zorganizoval. Vysvětluje: "V Sherwoodu má rozdávání jídla tradici. Ve všední den zde nabízejí jídlo katolické, evangelické i muslimské organizace. Není divu, že během hodiny byl guláš pryč, ještě než stačil vychladnout. Pro bezdomovce je to služba, vždyť i bezdomovci jsou Pražané."

Dále pokračuje k motivaci, proč na akci přišlo i hodně Pirátů: "Komunikace s lidmi je skvělá. Měli jsme zde stánek s pirátskými symboly a překvapila mě pozitivní odezva všech lidí. Úsměvné bylo, když se nás někteří kolemjdoucí snažili žertem upozornit, že už je po volbách. Ocenili, že Piráti pracují bez ohledu na volby. Taková slova zahřejí i v té zimě, co tady panuje."

Nedělní akce byla pilotním projektem, jedna z dalších bude 17.12. pojata jako vánoční, kdy bude víc jídla a možná i překvapení od Ježíška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…