Gajdůšková (ČSSD): Účast na odborném zázemí je významná podmínka pro kariéru ve straně

13.03.2015 9:27

Zpráva místopředsedkyně ČSSD Aleny Gajdůškové pro delegáty sjezdu

Gajdůšková (ČSSD): Účast na odborném zázemí je významná podmínka pro kariéru ve straně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

ČSSD má k dispozici odborné zázemí strany, na jehož práci se podílí experti z řad akademické sféry, odborníků z praxe i zástupců z příslušných institucí veřejné správy ve spolupráci s širokou odbornou veřejností. Závěry a doporučení odborných komisí jsou základem pro politické rozhodování a tvorbu všech typů politických programů. Účast na činnosti odborného zázemí je jednou z významných podmínek pro politickou kariéru na regionální a centrální úrovni. Cílem je úzké propojení odborného zázemí ČSSD s Masarykovou demokratickou akademií vedoucí ke vzniku think-tanku sociálně demokratických hodnot, který dokáže v odborné sféře významně ovlivňovat poptávku po sociálně demokratických řešeních budoucího vývoje společnosti.

1. Situace a úloha odborného zázemí v období mezi sjezdy

Klíčovou úlohou odborného zázemí po sjezdu v roce 2013 bylo získat důvěru veřejnosti ve schopnost sociální demokracie řešit problémy země a jejích občanů. Pro úspěch v dalších volbách proto bylo nejdůležitější prokázání kompetentnosti strany. Zásadním úkolem bylo pokračovat ve stabilizaci našeho odborného zázemí, argumentačně podpořit činnost a záměry stínových ministrů, vytvořit fundovaný a reálný program. Změny nastaly ve sledovaném období i v aparátu odborného zázemí. Po odchodu vedoucího sekce Marka Ondrouška a Martina Kloze na Úřad vlády se v únoru 2014 stal vedoucím sekce Bc. Jan Novák. Ing. Marie Vlková a Mgr. Karel Zemek, CSc., odešli do zaslouženého důchodu. Patří jim poděkování za jejich dlouholetou práci. Poděkování za odvedenou práci patří minulému i současnému vedoucímu sekce odborného zázemí Marku Ondrouškovi i Bc. Janu Novákovi i zaměstnancům zejména za práci v přechodném období, kdy bylo oddělení personálně oslabeno. Novými zaměstnanci oddělení jsou Mgr. Radek Díža a Mgr. Hana Kymrová. Velké poděkování patří také všem členům a především předsedům odborných komisí, kteří přispěli svým podílem k volebnímu úspěchu ČSSD. Nyní pracuje 21 ústředních odborných komisí, které se věnují jednotlivým oblastem života společnosti a jsou navázány na agendu jednotlivých ministerstev. Pro vedení sociální demokracie ještě pracují další 4 komise zaměřené na vnitřní agendu ČSSD a dále Křesťansko-sociální a Ekologická platforma. Nově byla zřízena Komise pro veřejnou správu v čele s předsedkyní Ing. Květoslavou Kořínkovou, CSc., připravuje se zřízení komise pro problematiku demografického stárnutí. (Současná organizační struktura, seznam a změny předsedů komisí viz příloha.) Za dobu od minulého sjezdu proběhlo více než 220 jednání komisí, ve spolupráci s Masarykovou demokratickou akademií, Nadací Friedricha Ebberta a oběma parlamentními kluby se uskutečnila řada odborných diskuzí, seminářů a konferencí včetně mezinárodních akcí od sociální problematiky přes ekologii a hospodářství až po historii a kulturu. Je třeba vzpomenout např. slavnostní panel k 25. znovuobnovení činnosti sociální demokracie.

Celou zprávu si přečtěte zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…