Maxová (ANO): Sociálně – právní ochrana dětí

03.06.2014 14:40

Sociálně právní ochrana dětí je rozsáhlý problém celé společnosti a to nikoliv pouze té naší.

Maxová (ANO): Sociálně – právní ochrana dětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radka Maxová (ANO)

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Řeší a měl by řešit problematiku vývoje malé lidské jedinečné bytosti, která si zaslouží rovnocenný přístup z jakýchkoli rasových, náboženských, sociálních a jiných důvodů. Samozřejmě, že alfou a omegou vývoje dítěte je rodina, resp. především citové a emocionální prostředí, které ho obklopuje. A to se po většině odvíjí od osobních prožitků a vztahů jednotlivých aktérů, které si většinou dotyční jako děti prožili a následně je pak uplatňují, používají a opakují ve svém dospělém životě, většinou v neprospěch věci. Takže víceméně vše opět záleží pouze na morálních hodnotách každého jedince, které jsou mu dány výchovou a zázemím, ve kterém vyrůstal. Kromě toho, stejně i zde, jako v každé činnosti je třeba zdůraznit, že jde opět o problém zodpovědnosti. Lidé, kteří přivedou na svět dítě, si musí uvědomit, že jsou to především oni a zase jenom oni, kdo jsou zodpovědní za kvalitu života svého potomka. Nikoliv stát, nikoliv náhradní organizace, dětské domovy, pěstouni, potenciální sociální dávky, ale pouze oni sami.

Pokud otec či matka po rozchodu ať právním či neprávním, pečujícím o dítě, zůstane ve své situaci sám, měla by společnost být schopná velmi rychle a efektivně na nastálou situaci reagovat ve prospěch dítěte. Pokud partneři dopředu nechtějí uzavírat sňatek, stálo by za zvážení upravit starost o dítě při jeho narození smluvním způsobem, který by řešil, jak se partneři budou o dítě starat do budoucna právě v případě odloučení. Dítěti to sice nenahradí citovou frustraci ze ztráty jednoho rodiče, ale mělo by být alespoň elementárně finančně zajištěné do budoucna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radka Maxová - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…