Ministr Babiš: Je v zájmu státu, aby občané rozuměli finančním otázkám

03.06.2014 13:10

Ministerstvo financí spustilo portál o finančním vzdělávání

Ministr Babiš: Je v zájmu státu, aby občané rozuměli finančním otázkám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Ministerstvo financí dnes spustilo nový internetový portál o finančním vzdělávání „Proč se finančně vzdělávat?“, pokračuje tak v podpoře finančního vzdělávání a snaze o zvyšování finanční gramotnosti veřejnosti. Portál provozuje Ministerstvo financí na adrese www.psfv.cz. 

„Je v zájmu státu, aby občané rozuměli finančním otázkám a aby chápali systém veřejných i soukromých financí. Právě proto Ministerstvo financí připravilo tento internetový portál,“ prohlásil ke spuštění stránky ministr financí Andrej Babiš. Rozcestník poskytuje základní informace o fungování finančního trhu a rizicích ve světě financí, tvorbě a vedení rodinného rozpočtu a pomůže i při řešení problémů s finančními institucemi či v případě předlužení.

„Na novém webovém portálu lze najít praktické rady pro řešení různých finančních problémů, odkazy na občanské a dluhové poradny, které lidem kvalifikovaně a zdarma pomohou,“ uvedl Martin Pros, náměstek ministra financí. Portál také monitoruje aktivity v oblasti finančního vzdělávání jak v České republice, tak v zahraničí, a slouží i ke sdílení informací členů Pracovní skupiny pro finanční vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.