ODS: Nechceme být podivní. Jsme proti všem, kdo kritizují konvoj USA

28.03.2015 9:58

Usnesení Republikového sněmu ODS 27. března 2015.

ODS: Nechceme být podivní. Jsme proti všem, kdo kritizují konvoj USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: ODS

1. Jsme členskou zemí NATO. Průjezd vojenského konvoje USA přes ČR je pro ODS naprostou samozřejmostí. Vítáme jej jako symbolické vyjádření akceschopnosti a spojenecké jednoty.

Pevně stojíme proti všem, kteří jej zpochybňují nebo kritizují. Staví tak jen Českou republiku do pozice nespolehlivých a podivných spojenců. Dělají ostudu. Odmítáme zpochybňování naší západní orientace, oslavování Ruska a povzbuzování nenávisti vůči našim spojencům. Patříme na západ, ne do sféry vlivu Ruska a nesvobody. Budeme svou pozici pevně hájit.

2. Odmítáme zavedení registračních pokladen v České republice. Jedná se o další útok levicově populistické vlády na drobné podnikatele, živnostníky a jejich zákazníky. Pokud se i přes náš odpor podaří tento škodlivý návrh vládní koalici prosadit, ODS jej zruší, jakmile převezme vládní odpovědnost.

3. Podporujeme snížení odvodů sociálního a zdravotního pojištění od zaměstnavatelů jako správný nástroj snižující vysoké náklady práce, které brání vytváření pracovních míst. REPS nesouhlasí s návrhy premiéra a odborů na zvyšování těchto odvodů pro živnostníky.

4. REPS žádá poslance ODS v Evropském parlamentu, aby vystupovali proti německému zákonu o minimální mzdě, který se vztahuje i na české zaměstnance projíždějící území Německa. Zákon je diskriminační, v rozporu s evropským právem a zásadním způsobem omezuje pohyb na vnitřním trhu osmadvacítky.

5. Podporujeme aktivitu poslaneckého klubu ODS na zrušení daně z nabytí nemovitých věcí. Je to daň zbytečná, komplikuje život lidem a zdaňují se již jednou zdaněné peníze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…