TOP 09: Koalice TOP 09 a KSČM? Rádi Babišovy poradce naučíme pracovat s internetem

20.10.2014 22:17

Neznalost nebo špatná příprava? V Superdebatě lídrů politických stran včera v České televizi předseda hnutí ANO Andrej Babiš zase vršil jednu nepřesnost na druhou.

TOP 09: Koalice TOP 09 a KSČM? Rádi Babišovy poradce naučíme pracovat s internetem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Poradci ministra financí podle všeho skutečně makají, ale příště by své snaze měli dodat i některá fakta. Pokud včera Andrej Babiš mával nad hlavou papírem, na kterém měl údajně příklady šesti koalic TOP 09 a KSČM na komunální úrovni, můžeme jen těžko hádat, co přesně tím myslel. Konkrétní zmínil pouze tři příklady – a všechny chybné.

Nový Jičín, koalice s KSČM? Ne. "Po volbách v roce 2010 náš kandidát Miroslav Kobsa podpořil na ustavujícím zastupitelstvu města koalici, jejíž součásti byli i komunisté. Z TOP 09 následně vystoupil a skončila poté i celá někdejší místní organizace TOP 09 v Novém Jičíně. Nedokázala totiž krokům svého člena zabránit," popsal situaci Tomáš Velička, předseda regionální organizace TOP 09 Nový Jičín. V současnosti má regionální organizace TOP 09 Nový Jičín skoro dvojnásobný počet členů než měla v roce 2010. 

http://ostrava.idnes.cz/top-09-zrusila-bunku-v-novem-jicine-za-spolupraci-s-komunisty-p54-/ostrava-zpravy.aspx?c=A101221_150952_ostrava-zpravy_jog

Podobná situace v Lovosicích. „V minulých komunálních volbách jsme získali v Lovosicích 3 mandáty. Jedna kandidátka, zvolená jako nezávislá, se skutečně po volbách pokusila spojit s ČSSD a komunisty výměnou za post místostarostky. TOP 09 se proto od této kandidátky hned na prvním jednání distancovala. Naši dva zastupitelé potom celé čtyři roky působili spolu s ODS v opozici,“ říká předseda ústecké krajské organizace Tomáš Tesař.

http://www.top09.cz/regiony/ustecky-kraj/regionalni-organizace/litomericko/stanovisko-top-09-ke-koalici-v-lovosicich-4616.html

A do třetice Aš, i tam TOP 09 podle Babiše byla v koalici s komunisty. Pravda, situace v Aši byla specifická. V roce 2010 se totiž vítězná ODS (která by mohla vládnout sama) do Rady přizvala zástupce všech stran a nezávislý kandidát za TOP 09 tedy skutečně část volebního období seděl v Radě spolu s nezávislým kandidátem za KSČM. Právě z toho důvodu ale nebyla sepsaná žádná koaliční smlouva.

TOP 09 dlouhodobě odmítá spolupráci s KSČM, a to na všech úrovních. Že je spolupráce s komunisty nepředstavitelná dokládá řada případů, kdy za ni byli členové TOP 09 vylučováni.

Média informovala například o zrušení místní organizace v Českých Budějovicích

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/108256-trest-za-kscm-top-09-zrusila-ceskobudejovickou-organizaci/

nebo

o výzvě k rezignaci určené radním v Ústí nad Labem, kteří měli od KSČM podporu.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ustecka-TOP-09-chce-rezignaci-svych-radnich-ktere-zvolily-hlasy-KSCM-259173

Všechny případy údajné spolupráce TOP 09 a KSČM se dají vyvrátit na základě veřejně dostupných informací. Pokud má s jejich dohledáváním tým Andreje Babiše problém, doporučujeme zkusit využít internetové vyhledávače.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.