Štěpán Mareš kontruje: Vždyť se Paroubková podílela na rozvratu rodiny

23.07.2010 5:14

EXKLUZIVNĚ Soudní spor s kreslířem Štěpánem Marešem, který Petra Paroubková žene až do Štrasburku, byl ve čtvrtek opepřen výroky manželky bývalého předsedy ČSSD na adresu žalovaného kreslíře. Mareš je podle ní „duševní onanista" a místo nelichotivého portrétování její osoby by se měl zaměřit na karikování političek nové vládní koalice, které se do funkcí podle Paroubkové dostaly přes postel.

Štěpán Mareš kontruje: Vždyť se Paroubková podílela na rozvratu rodiny

Petra Paroubková se do Mareše opřela na webu jeho domovského týdeníku Reflex poté, co pražský Vrchní soud smetl ze stolu její žalobu právě na tento časopis, který otiskl kreslířovu obrázkovou představu o početí dítěte Paroubkových.

„Tam není vůbec nic pornografického. Není tam znázorněna ani nahá. Sami Paroubkovi ohlásili početí dcery - kdy se narodí, jak se bude jmenovat... To se vědělo už tři čtvrtě roku dopředu, jaké má botičky, jaké má šatičky. Jak si dobře vzpomínám, na své rodině Paroubkovi postavili velkou část předvolební kampaně a pak se jim nelíbí, že jsou znázorněni v komiksu," zpochybnil Štěpán Mareš pro ParlamentníListy.cz oprávněnost žaloby Paroubkových, kteří po vyčerpání všech možností u tuzemských soudů případ poženou před Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku.

Ani z toho si křeslíř nic nedělá. „Já jsem ve Štrasburku ještě nebyl, bude to dobrý výlet. Mám příbuzné přes řeku v Německu, takže spojím příjemné s užitečným," těší se na cestu na francouzsko-německé pomezí.

Odstrašující příklad Paroubková

Netrápí ho ani označení „duševní onanista," které mu Paroubková ve svém vyjádření přiřkla.
„Já jsem nad tím přemýšlel s kolegou, který vymýšlel ten díl Zeleného Raoula, za který mě paní Paroubková žaluje. A došli jsme k tomu, že je to z psychiatrického hlediska absolutní nesmysl," poznamenává.

Paroubkovi se podle Mareše nejen tímto výrokem dali na dráhu amatérské psychiatrie, což jim prý zatím příliš nevychází. „Ale proti gustu žádný dišputát. Vypadá to, jako kdyby s tím měli i oni nějaké osobní zkušenosti, a proto o tom tak často mluví."

Pokud jde o intenzivní zapojení Petry Paroubkové do předvolební kampaně jejího manžela, Mareš neočekává brzké opakování podobné angažovanosti manželky politika v předvolebním boji.
„Je to svým způsobem odstrašující příklad pro další politiky, kteří mají doma něco takového, aby se vyvarovali brát to někam na mítinky. Ještě třeba tak na Matějskou, protože tam se to ztratí v davu."

Přes postel? To říká ta pravá

Osobní zkušenosti Petry Paroubkové Mareš vidí i za jejím doporučením, aby se ve svých karikaturách zaměřil spíše na mladé političky vládní koalice, které se do svých funkcí dostaly „doslova a do písmene intimním stykem."

„Mě napadlo, že to říká ta pravá. Zřejmě s tím paní Paroubková má dobré osobní zkušenosti, že to tak přesně ví. Já mám pocit, že ona se podílela na rozvratu jedné rodiny, když se dala s panem Paroubkem dohromady. Celkem mě to překvapilo," uvedl Mareš, který na karikování Petry Paroubkové navzdory všem obtížím nezanevřel a podle svých slov se do další kresby manželky expředsedy ČSSD pustí hned v nejbližších dnech.

Čtěte také:
Štěpán Mareš: Nad anonymními vzkazy se bavím. Kreslit nepřestanu
Paroubková uráží lidi, které nezná. Političky reagují
K Paroubkové si přisadil i JXD. Vypípaným textem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …