Kraken Rath se vypustil sám, soptí Hašek

23.08.2010 11:31

Vrcholní sociální demokraté si nemohou přijít na jméno. Rath útočí na Urbana a naopak. Hašek zase na Ratha.

Kraken Rath se vypustil sám, soptí Hašek

Stínový ministr zdravotnictví za ČSSD, poslanec a a středočeský hejtman David Rath si rád "hraje na poloboha". Svými originálními slovními spojeními, které jsou většinou útokem proti jeho kolegům v Poslanecké sněmovně, nešetří ani směrem ke spolustraníkům. Dlouhodobě například kritizuje svého kolegu Milana Urbana. V pátek na Facebooku se objevila další jeho hláška.

"To Martin Přikryl: Díky za názor, Milan Urban mě šokoval tím, že místo aby útočil na současnou vládu a na to, jak nás žene do hlubší krize, tak vyrazil proti mně. Asi je zastáncem, že lepší zbít doma manželku než se jít poprat s pitomcem, který mu škodolibě hází na zahradu odpadky. I to se celkem běžně děje."

ParlamentníListy.cz o tom informovaly v článku Rath Urbanovi: Radši zbiješ ženu, než pitomce, co to tu ničí .

Sobotka mlčí, Hašek se rozhovořil

ParlamentníListy.cz se zeptaly Michala Haška, předsedy Asociace krajů ČR, co si o tomto výroku myslí.

"Nechtěl jsem komentovat výroky kolegy Ratha, protože jsem očekával reakci úřadujícího šéfa strany B. Sobotky, za jehož podporovatele se David Rath sám označuje. Protože předseda ČSSD zatím mlčí, rozhodl jsem se Vám dát tento komentář," uvedl svou sms Hašek.

Z Ratha se stává samozvaný Kraken

"Z Davida Ratha se stává samozvaný Kraken. Je lhostejné, zda byl vypuštěn či se vypustil sám. Jisté je, že si naši političtí soupeři před podzimními volbami mnou radostí ruce," rozohnil se Hašek.

"D. Rath se snaží provokovat svými výroky média a získat tak prostor k útokům na jeho názorové oponenty uvnitř socdem. Odnáší to bohužel celá ČSSD. Je mi líto všech našich kandidátů v senátních i komunálních volbách, kteří budou muset v případě pokračování této one man show namísto prezentace volebního programu a konkrétních priorit rozptylovat pochybnosti voličů o tom, že volit ČSSD má ještě nějaký reálný smysl, že ČSSD dokáže najít v minulých měsících ztracený koaliční potenciál, a že ČSSD dokáže dělat zásadovou, ale také slušnou politiku," povzdechl si Hašek.

"Snad každý den D. Rath deklaruje nutnost jednoty ČSSD před podzimními volbami, ale v praxi se chová naprosto opačně. Mlčet k takovým postupům a výrokům znamená je tiše tolerovat a připustit jejich eskalaci. Ode mne mlčení a schvalování dehonestujících výroků na adresu kolegů v ČSSD nečekejte. Věřím, že podobný názor zastává se mnou i řada dalších sociálních demokratů," napsal ParlamentnímListům.cz poslanec a jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Kandidaturu na šéfa ČSSD, který by se měl volit na jaře 2011, zatím oznámili Bohuslav Sobotka, Michal Hašek a Vladimír Dryml.

Více o sporu uvnitř ČSSD:

Koláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanessa Larsenová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …