Vondra přijde vysvětlovat k Moravcovi. Diváci už mají jasno

26.02.2011 20:56

Nedělní Otázky Václava Moravce klepou na dveře a diváci opět neváhají diskutovat na jejich facebookovém profilu. A opět jsou skeptičtí. Nic se prý nedozví a ten, kdo krade, bude krást dál. Hlavním hostem má být ministr obrany Alexandr Vondra.

Vondra přijde vysvětlovat k Moravcovi. Diváci už mají jasno

"Pane Moravec, jsem zvědav, jaké diskuzní koření na pana Vondru zvolíte. Bojím se, že moc neuspějete," poznamenává uživatel George. Stejně jako mnoho jeho kolegů diskutujících se obává, že se pořad ponese v duchu tutlání toho podstatného. "Zajímalo by mě, kdo mu bude ve studiu oponovat, či zda se opět dočkáme sóla pro vládní koalici," přidává se i Petr.

"P. Moravec: Zeptejte se p. Vondry, kdy už přizná zodpovědnost za předražení v kauze našeho předsednictví EU. Výmluva, že o tom nevěděl, je neuspokojivá," podotýká Luboš. Vondra měl mít na starosti smlouvu o výpůjčce audiovizuální techniky od firmy ProMoPro, ačkoli to zpočátku popíral. Pak jeho tvrzení ovšem vyvrátili jeho blízcí spolupracovníci z té doby. Jak se navíc ukázalo, zakázka mohla být skutečně předražená.

Napsali jsme:
Pokračujte, říká ČSSD Kalouskovu muži, který trápí Vondru
Na Vondru se pořádá nesmyslný hon, říká lyžařská legenda
Právo: Vondrovy lži, polopravdy a zkreslení ohledně ProMoPra
Tady máš za uši, Vondro, mstí se prý Kalousek. Barták ho netrápí

Obecně mezi diskutéry převažuje názor, že Vondra vy měl rezignovat. Stránku Otázek Václava Moravce má ve svých oblíbených na Facebooku přes 32 tisíc uživatelů největší sociální sítě.

Téma: Kauza Alexandra Vondry

"Ale no tak, pane Vondra? Nikdo vám stejně už nevěří! Už to prostě prasklo a je jen drzost, že zůstáváte stále na svém místě," píše uživatel Cepuk. "Takže za občany: VONDRA VEN!"

Na síti jako v průzkumu

"Vondra.. von ještě nesedí?" ptá se Zoli. Jiný diskutující mu odpovídá: "Nevěřím, že se něco bude dít, že někdo bude potrestán, nebo že by byl proces a byl odsouzen. Všichni jsou propojeni a budou dělat vše proto, aby se to ututlalo a dále si mohli na úkor našich peněz doplňovat své kapsy..."

Nálady z Facebooku se kryjí s výsledky průzkumu, který provedla na začátku února agentura SANEP. 64,7 procent účastníků v něm vyslovilo přání, aby ministr Vondra kvůli své kauze rezignoval.

Zloděj Vondra, zloděj Kalousek

Kromě ministra obrany nejsou diskutující, zdá se, spokojeni ani s ministrem financí, který nechal svůj Finanční analytický útvar kauzu ProMoPro prošetřit. V zahraničí vystopoval a zablokoval na soukromých účtech 135 milionů českých korun, které stát vydal v předražené zakázce, což je podle něj první výrazný úspěch ve vyšetřování podobných kauz.

Právě Miroslav Kalousek byl hostem Otázek Václava Moravce minulou neděli. A diváci se na něj "těšili" obdobně jako na Vondru. Prý je to zloděj a podvodník.

Více: Zloděj označuje za zloděje zloděje. Diváci se těší na Moravce  

Kromě Vondry uvítá Václav Moravec v neděli v poledne ve svém studiu i podnikatele Karla Janečka, který se rozhodl založit protikorupční nadaci, místopředsedu Senátu Petra Pitharta a ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila.

Čtěte:

Pořad ČT o kauze Vondra: Zlaté dítě disentu má problém

Sledujeme pořady Václava Moravce

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …