Paroubková pro PL.cz: Páni novináři, jen do mě. Čekám

17.03.2011 9:08

Jen do mě - vyzývá novináře manželka expředsedy sociálních demokratů Petra Paroubková. Podle ní je jí jasné, že některé reakce novinářů na to, že odchází z ČSSD jsou pomstou za to, že i ona je ve své knize V botičkách od Diora nešetřila. Připomíná však, že o některých napsala i dobré věci. Ne všem to ale, jak se ukázalo vzápětí, bylo příjemné.

Paroubková pro PL.cz: Páni novináři, jen do mě. Čekám

"Netušila jsem, jaký rozruch mezi novináři můj článeček komentující důvody toho, proč jsem se rozhodla vystoupit z ČSSD, vyvolá. Vidím, že to bylo dost naivní a hloupé," uvádí ve svém exklusívním vyjádření pro ParlamentníListy.cz Petra Paroubková.

Celý článek Petry Paroubkové pro ParlamentníListy.cz ZDE

Důvody proč se tak dělo, uvádí hned dva. "Jednak pánové Hašek a Sobotka jsou tak nezáživní, že novináři raději pustí něco o pro nich osvědčené Paroubkové (ta jim to jistě prodá). A pak si můžou na Paroubkové zchladit žáhu za to, co o nich napsala ve své knize V botičkách od Diora," pokračuje manželka expředsedy sociálních demokratů.

Paroubkovi si stěžovali a tím i naštvali. Podle experta však byli v právu

Jiří Paroubek si přitom postěžoval na některé novináře již včera na webu Vaše věc. Vadil mu způsob, jakým přijala a komentovala  některá média odchod jeho manželky Petry z ČSSD.

SLEDUJEME téma volba předsedy ČSSD
SLEDUJEME téma Petra Paroubková

Ta však na celé nepříjemnosti našla i pozitivní stránku. Vytušila, že jde o druh pomsty novinářů za její knížku V botičkách od Diora. "Tím, že takto zareagovali, udělali ale mé knize dobrou další reklamu," řekla pro ParlamentníListy.cz Paroubková. A doplnila, že nakladatel už připravuje dotisk této knihy.

Čtěte také: 
Paroubek zkritizoval novináře. Paroubková jim děkuje za reklamu
Paroubková končí v ČSSD, nakladatel se raduje: Bude nová kniha

Za pravdu oběma manželům nepřímo dal i mediální odborník Jan Jirák, kterého ParlamentníListy cz. oslovily.. "Řekl bych, že odchodu Petry Paroubkové věnovala skutečně česká média opravdu přehnanou pozornost. Byla z ní cítit až jakási škodolibá radost. Ta pramení z u nás obecně sdílené nechuti novinářské obce směrem k sociální demokracii," okomentoval postoj médií Jirák.

Paroubkovi versus novináři - Kniha přilila jen olej do ohně

Dodal však také, že se jednoznačně nedá říct, na čí straně je větší podíl viny. "Války s médii začaly u pana Paroubka v období, kdy se rozváděl se svojí tehdejší ženou Zuzanou. Oběma manželům určitě pro vylepšení vztahů k médiím nepomohla pak ani knížka paní Petry V botičkách od Diora. Velmi osobní kritika některých novinářů samozřejmě vyvolala touhu se při jakékoli další možné příležitosti pomstít," upozornil na možné motivy "smrště" Jan Jirák.

Petra Paroubková se však hájí. Ne všechno bylo o novinářích negativní, říká.

"Pro vyváženost knihy jsem v ní popsala stejný počet novinářů pozitivně i negativně. Lépe řečeno stejný počet těch, se kterými mám pozitivní zkušenost, a těch, se kterými je tomu naopak. Původně to nebyl záměr, prostě to tak vyšlo. Nakonec jsem za tu vyváženost ráda. Jen kdybyste viděli tu smrt v očích těch, o kterých jsem psala dobře. Pro jistotu mě pár z nich hned „poblinkalo". To aby kolegové viděli, že se mnou až tak za dobře nejsou," popsala Paroubková. Dodala, že bohužel, stejná vyváženost se jí už nepovedla u Jirkových kolegů.

"Ze špiček sociální demokracie a nejbližších kolegů se k němu slušně zachovalo slovy pět lidí. Za to já nemůžu," vysvětlila, proč na dřívější spolustraníky moc chvály v knize napsat nemohla.

Podle Petry Paroubkové je situace v tom, co si novináři a média k některým osobnostem dovolí, v Česku zřejmě velmi ojedinělá. "Například v mém rodném Slovensku mají přísnější tiskový zákon. A fungují tam lépe při žalobách na ochranu osobnosti soudy. I tam jsme se však dostali do jednoho sporu za velmi hrubou urážku. Vyhrála jsem však nejen omluvu, ale i finanční kompenzaci. O tu mně ale nešlo, celou ji věnuji na charitu. Co se týká tiskového zákona, velmi dobře propracovaný je v Rakousku, takový by tu byl potřeba," uzavřela Paroubková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…