TOP 09 v Brně vyzývá ODS: Vystupte z koalice s ČSSD

21.03.2011 11:45

Jihomoravská TOP 09 to po sjezdu ČSSD vzala z gruntu. Vyzývá oblastní sdružení ODS na brněnské radnici, aby vystoupilo z velké koalice s ČSSD.

TOP 09 v Brně vyzývá ODS: Vystupte z koalice s ČSSD

Důvod výzev TOP 09? Jednoduchý. Primátor Roman Onderka totiž  v sobotu na sjezdu ČSSD neobhájil funkci místopředsedy sociální demokracie a tím se tak stal nevýznamným.

"Jeden z klíčových důvodů, proč byla uzavřena velká koalice v Brně, tak pominul," řekl k tomu šéf krajské TOP 09 Jan Vitula.  Podle něj nyní TOP 09 nabízí ODS možnost vytvořit koalici s ní a s KDU-ČSL. Křesťanští demokraté prý předběžně souhlasili. ODS se zatím nevyjádřila. Vitula ale občanské demokraty chce s nabídkou oslovit dnes. Jak ODS zareaguje, Vitula nechtěl odhadovat.

ODS by v koalici ale podle jeho mínění ještě posílila, měla by stejně jako dnes šest radních, ale navíc ještě post primátora. "Brnu by to přineslo větší stabilitu než v tento okamžik, kdy je zde koalice, která ne zcela kopíruje koalici na národní úrovni a přináší to některé problémy," zmínil Vitula. 

"Je dobré, aby to bylo vnímáno i členy ODS v Brně, že z naší strany tato nabídka je," uvedl. O události tak prý nebude vědět jen "úzká skupinka, která o tom bude rozhodovat".

Čtěte také:

Ze sjezdu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…