Jan Rosák mluvil o šéfu Sazky Hušákovi. Nic příjemného

31.03.2011 10:47

Na Sazku a jejího šéfa Hušáka zaútočila investiční skupina PPF, která podezírá loterijního giganta z vytváření virtuálních závazků v neprospěch skutečných věřitelů. Největšího věřitele pobouřila údajná schůzka místopředsedy pražského VS Jaroslava Bureše s Martinem Ulčákem, spojencem Sazky. A v Magazínu Dnes připomněl moderátor Jan Rosák, jak Sazce přišel vhod krach kdysi úspěšné televizní hry Bingo.

Jan Rosák mluvil o šéfu Sazky Hušákovi. Nic příjemného

Investiční skupina PPF, která je největším věřitelem Sazky, se obává, že loterijní společnost neváhá účelově vytvářet virtuální závazky a pomocí takto vykonstruovaných dluhů chce manipulovat insolvenčním procesem v neprospěch skutečných věřitelů. Rozhodnutí městského soudu, který poslal do Sazky předběžného insolvenčního správce, zrušil nedávno Vrchní soud v Praze.

Ve čtvrtek dopoledne dceřinná společnost Sazky Bestsport podala sama na sebe insolvenční návrh. Prostřednictvím Bestsportu kontroluje Sazka pražskou O2 arénu.

Proto vzbudila takový rozruch informace, že jeho místopředseda Jaroslav Bureš se sešel s Martinem Ulčákem, blízkým spojencem šéfa Sazky Aleše Hušáka. Schůzku, která se měla uskutečnit v tenisovém areálu Hamr v pražských Záběhlicích, Bureš popírá. „Tenis hraju třikrát týdně, ale nikdy ne na Hamru," uvedl Bureš pro Hospodářské noviny s tím, že se s Hušákem nestýká a naposledy ho viděl někdy před osmi lety ještě jako člen vlády.

SLEDUJEME téma Sazka

Šéfovi Sazky by schůzka Bureše s Ulčákem nevadila

Šéf Sazky prý o schůzce nic neví. „A i kdyby se sešli, tak nevím, co z toho vyvozovat. Neměli bychom snad podle tohoto úhlu pohledu zahnat politiky, soudce, policisty do nějaké ohrady nebo někam za hranice, aby se s nimi nikdo nemohl scházet?" řekl Hušák. „To je otázka na pana Bureše a Ulčáka, ne na Sazku," zareagoval pro ParlamentníListy.cz Jan Tuna, mluvčí Sazky.

Hušákovo jméno ale zaznělo i tam, kde by to asi čekal málokdo. A to v Magazínu Dnes, v němž moderátor Jan Rosák zavzpomínal na televizní hru Bingo, která v devadesátých letech slavila na obrazovkách TV Nova velké úspěchy. „Já myslím, že to, aby Bingo skončilo, si přála hlavně Sazka," prohlásil Rosák.

Hušák dal Bingu měsíc. Na jeho „předpověď" došlo

Připomněl setkání s Hušákem, který se ho prý zeptal, jak to Bingo jde, a on mu nic netuše odpověděl, že dobře. Šéf Sazky mu řekl, že hře předpovídá ještě tak měsíc. „Nechápal jsem. Pak jsem pochopil. Sazka regulérně projevila zájem, že Bingo odkoupí. Poslala do vedení nějakého člověka, který po čase odešel. Po čase se v systému našlo slabé místo, generátor losoval předem vytipovaná čísla," odkázal Rosák na to, jak nakonec televizní hra skončila.

Fungovalo to pak na principu domluvy s nastrčenými výherci, jimž organizátoři podvodu ponechávali pět tisíc, ale mnohem vyšší částky si ponechávali. Objevila se trestní oznámení a začala to vyšetřovat policie. „Ti pěšáci, kteří verbovali soutěžící, se nakonec dostali k soudu a celé Bingo skončilo. Dodnes obdivuju, jak byl tehdy pan Hušák předvídavý," uzavírá mnohoznačně Rosák.

Televizi už se šéf Sazky nevyhýbá. Dnes se potká s Dobešem

V minulosti se šéf Sazky povětšinou vyhýbal medializaci své osoby, ale poslední týdny se tento jeho postoj výrazně změnil. Česká televize ho získala postupně do Událostí, komentářů s Martinem Veselovským, do Otázek Václava Moravce a čerstvě i do dnešního pořadu Máte slovo Michaely Jílkové. Tam se Hušák postaví tváří v tvář ministru Josefu Dobešovi, který v minulosti kritizoval Sazku, že je kvůli jejímu hospodaření sport krácen téměř o miliardu.

„Pan ministr se vůči fungování Sazky vymezoval tak tvrdě i proto, že pan Hušák dlouho ujišťoval, že její hospodaření je v pořádku," vysvětluje pro ParlamentníListy.cz Václav Koukolíček, mluvčí ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Na pikantnosti očekávanému střetu obou mužů dodává i to, že si Hušák v minulosti postěžoval, že ho ministr opakovaně kritizuje, aniž by se s ním byť jen jednou sešel.

Ministr Hušáka šetřit nebude. A sebe také ne

Jak ministr Dobeš, tak šéf Sazky se nedávno potýkali se zdravotními problémy, které se dávaly do souvislosti s enormním pracovním vytížením i dlouhodobým stresem. „Pan ministr řekne vše naplno, jak si to myslí, i když to ne každému bude příjemné. A pracuje naplno, určitě tedy nebude limitován žádnými zdravotními problémy," odmítá Koukolíček představu, že by Dobeš plánoval vyhnout se ostrým střetům.

K věci:

Hušák Moravce dojal slzami. Pak ho ale poučoval 

Manipulátor Hušák lhal, dokud to šlo. Pak zkolaboval 

Moderátor ČT si líže rány od Hušáka, další letí od "Bobo" 

Foto: sazka.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…