Olmer píše Kmentovi: Jste zkorumpovaný. Tak jako ostatní novináři

10.04.2011 22:19

Sympatizant Věcí veřejných, režisér Vít Olmer, se v uplynulém týdnu kriticky vyjádřil ke stranickým rebelům. Negativní hodnocení si ale schoval i pro novináře.

Olmer píše Kmentovi: Jste zkorumpovaný. Tak jako ostatní novináři

Režisér Vít Olmer se totiž poměrně ostře pustil do investigativního novináře MF Dnes Jaroslava Kmenty. Rozhodl se mu tak dokonce napsat otevřený dopis, v němž si ohledně jeho jednání rozhodně nebral servítky.  

Slušný Kmenta už také vyje s vlky

"Nechápu, jak Vy, slušný člověk a solitér, ve vlčí smečce patrně zkorumpovaných novinářů (jinak si totiž nedovedu vysvětlit jejich kolektivní zběsilou útočnou „jednotu" v kauze VV) jste se k nim přidal, opíraje se mimo jiné o jakousi starou nahrávku z praktik detektivní agentury, jež používala v rámci své profese, stejně jako Vy používáte, jak oba dobře víme, vlastní metody, jež, zveřejněny, by vůbec nemusely připadat leckomu košer," opřel se do Kmenty Olmer.

Celý dopis Víta Olmera Jaroslavu Kmentovi čtěte ZDE

Ten se prý dokonce "zděsil" jeho vystoupení v televizním pořadu Hydepark, kde prý Kmenta působil nejistě, rozpačitě a nepřesvědčivě. A to zejména v souvislosti s tématy kauz politiků typu šéf obrany Alexandr Vondra (ODS) a aféra ProMoPro.


Kmenta jako osmý statečný?

"Vážený pane Kmento, velmi bych si přál, abych si Vás opět mohl vážit tak, jako v době, kdy jsme točili dokument o sedmi statečných, mezi něž jste, kromě zmíněné odvahy, pro své objektivní a neovlivnitelné odhalování špinavých kauz, nepopiratelně patřil," napsal Olmer na adresu Kmenty. Doufá prý, že se novinář MF Dnes neřídí rčením „Když chceš s vlky výti, musíš s nimi býti." I když právě tak to prý podle jeho vystupování nyní vypadá...

Peníze za mlčení ve VV


Právě Olmer se přitom netají svými sympatiemi k VV. "Ano, před volbami jsem podpořil Věci veřejné a hned vysvětlím proč: znal jsem se s Jiřím Vejmělkou a s Kateřinou Klasnovou, ještě když působili jako redaktoři Pražanu a společně jsme šili proti exstarostovi Prahy 5 Jančíkovi, mastodontovi, před kterým se tehdy všichni třásli. Pak jsem natočil krátké předvolební medailonky s členy VV, líbilo se mi, že proti hnusným, provařeným ksichtům z ODS a TOP 09 jsem potkal mladé, vzdělané a tehdy nadšené budoucí politiky," řekl režisér v uplynulém týdnu ParlamentnímListům.cz.

Škárkova slizkost jako varování

Stranické rebely, kteří vyvolali rozbroje nejen ve straně, ale i vládě, však odsoudil. „To, že se  Škárka, Kočí a někteří další nechají zlanařit, navíc amatérsky průhledně do modra, mě ani ve snu nenapadlo. Jisté indicie mě měly varovat, například Škárkova umně zakrývaná slizkost a polopravdy Kristýny Kočí o jejích studiích ve Francii," řekl režisér redakci.

Související: Režisér Olmer, fanoušek VV: Slizký Škárka a prolhaná Kočí


Více čtěte:

Vyhnaná Kočí: Johne, odstup z vnitra
Rebel Huml se raduje: Jsem volný. A Kristýnu jsem radši doprovodil
Vzteklý poslanec VV o Kočí: Podlá, úlisná, lezla Vítkovi do prd...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…