Bárta je pryč, Skanska slaví a miliardy v pr..., naříká tajemník Véček

12.04.2011 7:01

Dění ve Věcech veřejných je natolik překotné, že i fantazie, které občas někdo vyslovil o pádu vlády, o konci koalice či dokonce nejistotě sto osmnáctkové koaliční většiny v parlamentu náhle nejsou nemožné. Události kolem vedení „Véček“ vnímají samozřejmě i v krajích, kde mají VV členské základny. Středočeským krajským tajemníkem VV je Tomáš Gryč. Parlamentní listy se zajímaly, jak se na celou záležitost dívá on a jeho kraj.

Bárta je pryč, Skanska slaví a miliardy v pr..., naříká tajemník Véček

„Jako tajemník Středočeského kraje mám správu nad všemi kluby a snažím se monitorovat situaci a názory uvnitř kraje," sdělil Parlamentním Listům. „Jednoznačně všechny kluby, kromě klubu Brandýs nad Labem, což je domovský klub pana poslance Humla, stojí na straně zdravého jádra předsedy VV Radka Johna." tvrdí středočeský tajemník VV.

Zeptali jsme se, co bylo podle jeho mínění příčinou „exploze" kolem Věcí Veřejných. Tomáš Gryč odpovídá: „Atak, který jak vidíme, byl dlouhodobě připravovaný. Je zjevné, že kroky všech našich ministrů nejsou populární pro určitou skupinu lidí a firem." soudí o příčinách celé aféry.

K tématu:
John čeká další nášlapné miny. Hraje se taky o Nečase?
V bytě Kristýny Kočí je policie. V ložnici našla štěnici
Velmi narušené vztahy. Nečas se s Bártou nedohodl

Bárta? Vlivný a tvrdý podnikatel

Parlamentní listy zajímalo, jak nahlíží středočeský tajemník VV na ministra dopravy Víta Bártu - momentálně v demisi: „Co se týče pana Víta Bárty, jak všichni víme, je to vlivný a tvrdý podnikatel, který vybudoval firmu s patnácti stovkami zaměstnanců. Kdo by si nepřál mít takovou firmu, jako je ABL? Kéž by takto schopných podnikatelů bylo ve vládě více," myslí si středočeský tajemník VV Tomáš Gryč. A jaké podnikatele má na mysli? „Takové, kteří vědí, co jsou to příjmy a výdaje. Kteří vědí, kde a jak ušetřit naše prostředky. Kteří vědí, že stát se musí chovat jako firma, která by měla skončit s vyrovnaným či plusovým rozpočtem. Člověk který tohle ví, si samozřejmě přizve ke spolupráci lidi, které zná a kterým věří. Spolupracovníky, přátele. A jestli jsou z ABL nebo odjinud, to je pak jedno," tvrdí Tomáš Gryč.

Úplatek? Půjčka? Odměna?

O penězích, které Vít Bárta předával svým spolupracovníkům z VV, říká středočeský tajemník: „Úplatek? Půjčka? Odměna za dobře vykonanou práci? Ani pan Škárka v televizním rozhovoru nedokázal říci, za co tyto peníze vlastně dostal. Věděl jen to, že jsou na obálce Bártovy otisky. Řekl, že má nahrávku. Jakou a kde je?" ptá se Tomáš Gryč. „Jestli nemyslel nahrávku ze školení managerů uveřejněnou později v MF Dnes. Není tam náhodou nějaká spojitost? A že se někomu nelíbí způsob získávání zákazníků? Je to věc firmy a taktiky v dnešním tvrdém světě obchodů," komentuje Tomáš Gryč zveřejněné obchodní praktiky ABL. K mnohem neserióznějším obchodním taktikám jiných firem ještě dodává: „Mimochodem - kolik našich lékařů má zdarma luxusní dovolené za vypisování příslušných léků svým pacientům?!"

Komu to prospívá?

„Vše je mířeno k pošpinění Bártova jména a celé strany VV, všech jejích členů po celé republice." Parlamentní listy se také zajímaly, zda středočeský tajemník VV Tomáš Gryč tuší nebo snad ví, komu celá aféra prospívá: „Qui bono? Komu to prospěje? Samozřejmě VV. I můj otec a nevolič VV zvolal: „Tak Bártu odvolali! Skanska slaví a miliardy jsou zase v pr...!"

Sledujeme aféru Peníze za mlčení ve VV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lea Vlasáková

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …