Peake zpražila u Moravce Bártu. Dostane zákaz mluvit do médií

05.06.2011 18:36

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS), bývalý premiér Jiří Paroubek a první místopředsedkyně Věcí veřejných Karolína Peake byli hosty druhé části Otázek Václava Moravce. Hovořilo se o stabilitě vlády Petra Nečase a její další existenci.

Peake zpražila u Moravce Bártu. Dostane zákaz mluvit do médií

Bohuslav Svoboda by nedokázal vládnout se stranou, která zavádí systém špehování známý z posledních padesáti let. Narážel tím na kauzy Věcí veřejných.

Přehledy, články, aktualizace VLÁDNÍ KRIZE

Podle poslance Jiřího Paroubka má vláda tři slabiny. Petra Nečase označil za neschopného premiéra, který neumí řídit vládu. Dále vládu poškozují metody šmírování a obálek ve straně Věci veřejné. Jako třetí slabinu označil Paroubek asociální reformy vlády.

Psali jsme:
Vondra dorazil na Primu. Véčkaři možná vzteky vypínali obrazovky
Vondra k ultimátu VV: V úterý nenastane konec světa

Bárta dostane zákaz vyjadřovat se do novin

„Vít Bárta ode mě dostane zákaz vyjadřovat se do novin. Protože já to pak musím vysvětlovat v médiích," komentovala následně poslední dění kolem večerní schůzky K9 Karolína Peake ultimátum, které vládě uložil Bárta ohledně čtyř ministerských křesel pro VV.

Věci veřejné si přejí, aby vyjednávání skončila ještě před projednáváním a schvalováním reforem. Tedy před druhou hodinou odpolední v úterý.

„Politik by měl poznat, kdy odejít. Já svou chvíli našel. Pánové ve vládě tu chvíli prošvihli. Nerad bych radil, co by vláda měla dělat. Uchovávat si strategickou iniciativu není jen vynález Napoleona nebo Víta Bárty. Měl by na to pamatovat i premiér," myslí si Paroubek.

Peake: Budeme jednat o tom, jak spojit hlasování o důvěře s hlasováním o reformách

„Pan premiér jasně řekl, že chce spojit některé zákony s hlasováním o důvěře vládě. My jsme také dostali slib, že dojde k širší obměně vlády. Tyto sliby teď plněny nejsou," řekla Peake. Dodala, že se v neděli večer bude vedení koalice bavit o tom způsobu hlasování o důvěře vládě.

V závěru řekla, že by Věci veřejné chtěly pokračovat v protikorupčním boji. Odchod strany z vlády je prý až poslední možnost.

Podle Paroubka by Věci veřejné měly odejít z vlády. Mohly by si vyřešit své věci. Strana ovšem už nepůjde zachránit, protože spadla pod tři procenta volebních preferencí.

„Pokud by ODS spolu s TOP 09 chtěla fantazírovat o nějakých reformách bez dohody s opozicí, byla by vláda sfouknutá jako svíčka," míní Paroubek.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další zhroucení, nadávají na Ukrajině. V Moskvě mezitím čilý ruch

10:25 Další zhroucení, nadávají na Ukrajině. V Moskvě mezitím čilý ruch

Provokace, intriky, faleš. Takhle to prý dnes funguje mezi Ruskem a Západem. V reakci na dodávky ame…