Barták podává trestní oznámení. V Tatře se prý uplácelo

10.06.2011 15:10

Údajná korupční kauza kolem bývalého šéfa obrany Martina Bartáka je opět v hledáčku médií. Rozruch do ní vnesl samotný Barták.

Barták podává trestní oznámení. V Tatře se prý uplácelo

Ten čelí podezření, že si v souvislosti s nákupem automobilů Tatra pro vojsko řekl o úplatek.

V souvislosti s ním podal ale nyní trestní oznámení, v němž naopak z korupce podezírá představitele Tatry. Bartákův advokát Josef Monsport serveru Euro.cz prozradil, že oznámení podané k Nejvyššímu státnímu zastupitelství obsahuje i stížnost na průtahy, na nepřiměřené zásahy do Bartákova soukromí a na jednostranné vyšetřování. 

Více ke kauze ČTĚTE ZDE 

Bartákovu kauzu rozpoutal někdejší americký velvyslanec v ČR William Cabaniss, který jako zástupce automobilky Tatra přišel s tvrzením, že v roce 2008 po něm chtěl tehdejší náměstek ministryně obrany Vlasty Parkanové Barták miliony dolarů za to, aby Tatra už neměla problémy s armádní zakázkou.

Barták v tom není sám

Deník Mladá fronta Dnes v minulosti uvedl, že jsou v kauze celkem tři podezřelí - vedle Bartáka i zbrojaři Petr Ptáček a Michal Smrž. Barták, Smrž a Ptáček obvinění popírají. 

"Trestní oznámení na Nejvyšší státní zastupitelství jsme podali tak, aby konalo podle svého nejlepšího uvážení. Pořád pevně věřím, že žijeme v právním, a ne policejním státě. Jestliže chce někdo používat metody, které tu kdysi byly, a část té minulosti jsem zažil na vlastní kůži, já říkám: jestli má někdo nějaké pochybnosti a chce tyto metody používat, tak prosím. V tom případě zvu i média, jestli proběhne nějaká domovní prohlídka nebo další sledování, přijďte se podívat. Nežiju si nad poměry a moje majetková přiznání jsou doložitelná," řekl serveru Euro.cz Barták. 

Padni, komu padni?

"Není sebemenší důvod, aby někdo na základě tři a půl roku starého, lživého a absurdního obvinění perzekvoval člověka. Hluboce mě znepokojuje jakékoli rčení typu: padni, komu padni. Protože všichni, co sedí v současné vládní garnituře, tak seděli i ve vládě minulé. A jestliže tento princip dřív neplatil, tak potěš pánbůh s námi se všemi," dodal pro server Barták.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…