Vůdce stávky: Nejsem levičák, Kalousku, ty šoumene navoněnej

14.06.2011 4:51

Předseda Asociace samostatných Bohumír Dufek odmítá být označován za levičáka. Nikdo nevymlátil tak jako my okna na ministerstvu, a to tam byl ministr ČSSD, dokládá svojí nestrannost. ParlamentnímListům.cz potvrdil, že do Prahy přijedou do blokád zemědělci a ostravští horníci. Problém podle něj není v reformách,ty potřebné jsou, ale v tom, že vláda neustále mění její parametry.

Vůdce stávky: Nejsem levičák, Kalousku, ty šoumene navoněnej

Bohumír Dufek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz zdůraznil, že nikdy nestranil žádné politické straně. „Já mám velkou výhodu na rozdíl od jiných. Já jsem nikdy žádné straně nestranil. Já jsem organizoval blokády a demonstrace proti socialistickým vládám. Dokonce pan premiér Miloš Zeman mi zakázal chodit do „Strakovky" (Úřad vlády), když jsem mu zablokoval magistrálu," argumentuje Dufek.

OBRAZEM Odbory a párky

Navoněnej šoumene, já a levičák?

Cejchování za levičáka tak považuje za směšné. „Je to úsměvné, když mě označuje pan ministr financí Kalousek za levičáka. I když je to neslušné, musím to říci, ale nikdo neměl demonstraci, jako když my jsme na ministerstvu vymlátili okna. A to tam byl ministr zemědělství sociálně demokratický Palas," vzpomíná odborář.

Psali jsme:
Nechceme svrhnout vládu, brání se Dufek. Protestoval i proti Zemanovi

„Tak ať mi Kalousek neříká, šoumen navoněnej, že já jsem levicově zaměřený. Navíc, když my jsme v minulosti navrhovali, aby se některé daňové zákony řešily, tak on z pozice předsedy rozpočtového výboru byl tím, kdo změny zablokoval a schvaloval tehdejšímu předsedovi vlády Vladimíru Špidlovi tak vysoké deficity, které jeho rozpočty měly," dodal Dufek.

Dále k tématu:
Táňa Fischerová podpořila stávku: Nečasova vláda odhodila masku
Počet lidí, co přijedou v čtvrtek do Prahy, budou odbory regulovat

Do Prahy míří horníci

Ten ke čtvrtečním blokádám poznamenal, že pochod Prahou je jedna z alternativ. „Pochod Prahou je jedna z variant, jak podpořit čtvrteční stávku. Z Asociace odborů jde do stávky Odborového sdružení železničářů a my jako jejich centrála jsme se je takto rozhodli podpořit. Železničáře tak podpoří zemědělci blokádou a do Prahy přijedou i horníci z Ostravy, kteří řekli: Ano, my vám v těch blokádách pomůžeme," informoval v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Dufek.

SLEDUJEME téma: STÁVKA

Podle něj není problém ve střetu odborů s vládou. „Já si myslím, že není nic divného na tom, že je tady střet mezi pravicovou vládou a odbory, které jsou nalevo, to je přeci úplně normální, Ten problém je v tom, že vláda neustále mění parametry a hodnoty reforem a nedokáže je v žádném případě občanům vysvětlit, natož pak odborům," prohlásil pak odborový předák.

Vláda kašle na odbory i na lidi

„Ona se totiž vláda nezabývá ani občany ani odbory. Vždycky jenom přijdou, řeknou, že to je programové prohlášení vlády a přes to vlak nejede," myslí si Dufek. Podle něj nicméně není na pořadu dne pokládání vlády.

„Na pořadu dne je jednání. A my se v tuto chvíli za poražené nepovažujeme po včerejším vyjádření premiéra Petra Nečase. Ten v rámci důchodové reformy navrhl modifikace připojištění u odvětvových fondů a stěžejních zaměstnání, kde je velká zátěž z práce, aby byl umožněn dřívější odchod do důchodu," popsal Dufek.

Podle něj tak došlo v postoji premiéra k výraznému posunu. „Je problém, že to předkládá pod tlakem na tiskovkách, tohle bych měl od něj rád písemně. Čili už teď bych neřekl, že vláda setrvává ve svých pozicích vůči nám," řekl Dufek redakci ParlamentníListy.cz.

Psali jsme:
 Odboráři se chovají jak teroristé, zlobí se právník Benda. Pravice kýve
Klaus rozpálil odboráře Duška. Čtěte necenzurovaná slova
Klaus tvrdě proti odborům: Ať vláda najme autobusy a stávkující vyhodí

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…