Gott hovoří o třídním boji. Nehrají jej. Lidi nemají na jídlo, vzkazuje Jandák

22.07.2011 11:17

Zlatý slavík Karel Gott se v magazínu Dnes vyjádřil k tomu, že na Radiožurnálu považují jeho písně za ohrané. Podle Gottova názoru se nic nezměnilo od dob minulých, prostě je vydán zákaz nehrát některé interprety nebo skupiny. Stínový ministr kultury a poslanec ČSSD Vitězslav Jandák to považuje za nepodstatné. Podle něj nemá v době, kdy se hroutí celý stát a lidé nebudou mít za chvíli co jíst, řešit jestli v nějakém rádiu hrají, nebo nehrají Gotta.

Gott hovoří o třídním boji. Nehrají jej. Lidi nemají na jídlo, vzkazuje Jandák

„Paní Hikelová, ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu, v televizních zprávách řekla - Gotta a další z minulé éry u nás nehrajeme, posluchači si to nepřejí," stěžuje si v tisku nejpopulárnější český zpěvák Karel Gott. Přesto si nemůže příliš naříkat. Na jiné stanici Českého rozhlasu má vlastní pořad, kde každou hodinu v sobotu dopoledne může říkat a pouštět co chce.

Psali jsme:
Karel Gott: Velké peníze, to je politika. Prezidentem být nechci
Neuvěřitelné. Škrtministr překonal i slavíka Gotta
Analytik nechápe jízlivý útok na Karla Gotta v Partii na Primě

Jsou jiné problémy

Gott tvrdí, že mu současná situace připomíná třídní boj. Prý je vše jak v minulosti a je vydán zákaz hrát některé zpěváky a skupiny. Stínový ministr kultury za ČSSD Vítězslav Jandák se trochu podivuje nad formulací třídní boj, která opravdu z Gottových úst zní přinejmenším nepatřičně.


„Podívejte, já si netroufnu posoudit, jak často ho, která stanice hraje. Osobně poslouchám Country radio a tam Gotta hrají. Rozhodně mi nepřijde, že by byl nějak perzekuován. Hlavně mi přijde naprosto nepodstatné, jak často hrají v rozhlase Gotta nebo Vondráčkovou, tady jsou jiné problémy," řekl pro ParlamentiníListy.cz svérázný poslanec Jandák.

Všechno jde od desíti k pěti

A problémy začíná bývalý herec hned specifikovat. „Lidi za chvíli nebudou mít co žrát a my budeme počítat, kolikrát v rádiu hráli Lady Karneval, nebo Malovaný džbánku. To je postavené hlavu. Myslím, že tady jsou závažnější věci k řešení. Hroutí se systém bezpečnosti, protože nejsou peníze na platy policistů, hroutí se doprava, všechno jde od desíti k pěti," říká bývalý herec.

Ve svém oboru, tedy filmu, mu nepřijde, že by nějací herci, či režiséři v televizi byli zakázaní. „Televize vytáhne všechno, co má v archívu. Tím ušetří a může financovat  slovenské  filmy jako Cigán. Je pravda, že v nových filmech se často objevují někteří herci jako Macháček, Trojan, Vilhelmová a další, ale já jim to přeji. Já navíc už stejně nehraji, protože sloužím republice," vyznává se Jandák.

Jandák o kultuře a ČT:
Jandák brutálně setřel Havlův režijní debut
Slovenský film Cigán platila ČT. Jandák se brutálně rozčílil

SLEDUJEME téma volba nového šéfa ČT

ZDE SLEDUJEME dění v ČT

Vondráčková neuspěla

Před nedávnem si zpěvačka Helena Vondráčková si u Rady Českého rozhlasu stěžovala, že její písně záměrně nehraje Radiožurnál.  U Rady ČRo ale se s tížností neuspěla. „Rada ČRo je přesvědčena, že k porušení vámi citovaných norem v žádném případě nedochází," odpověděl zpěvačce místopředseda instituce Tomáš Ratiborský. Zmiňovaná ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová, tvrdí, že Český rozhlas zpěvačku, ani další umělce z minulé éry, neignoruje.

„Některé mé písně jsou natolik oblíbené, že se o nich dá říci, že téměř zlidověly. Tím spíše jsem přesvědčena o tom, že se moje tvorba dá zařadit k národnímu kulturnímu bohatství, na jehož využívání se má Český rozhlas podílet," napsala Vondráčková ve stížnosti pro Radu Českého rozhlasu.

Dále čtěte:
Vondráčková neuspěla u Rady ČRo se stížností, že ji málo hrají
Uražený Gott: V Písku mě neuvidí, představitelé města jsou nevděční
Aféra kolem nehraní Vondráčkové mě pobavila, směje se Tachecí

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…