Nečas má obavy o Kalouskův psychický stav. Jsem v pořádku, odpovídá ministr

23.09.2011 23:04

Premiér Petr Nečas má vážné obavy o psychický a zdravotní stav ministra financí Miroslava Kalouska. Vyvrcholilo to podle něj ve chvíli, kdy Kalousek před jednáním o rozpočtu nafackoval na ulici mladíkovi, který ho urážel. V rozhovoru pro iDNES.cz Nečas uvedl, že Kalousek je unavený, agresivní a podrážděný. Ten se serveru ozval s tím, že premiérovy obavy jsou neopodstatněné.

Nečas má obavy o Kalouskův psychický stav. Jsem v pořádku, odpovídá ministr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

"S velkým znepokojením pozorujeme v posledních měsících a posledních dnech stupňující se velkou únavu pana ministra financí, která se projevuje vysokou podražděností, jistou mírou verbální agresivity, neuváženými výroky. Osobně mám o psychický a zdravotní stav pana ministra financí velkou starost a trošku se o něj bojím," řekl iDNES.cz Nečas.

K věci Psychicky nevyrovnaný kmotr Kalousek. ODS zírá na ministrův rozhovor

Nečas se vyjádřil také k incidentu, kdy Kalousek nafackoval mladíkovi, který mu nadával. "Vzhledem k tomu, že ten incident se odehrál ve stejný den, kdy byl poskytnut ten rozhovor, tak by to jen podtrhovalo, že ministr financí má jisté problémy, které se projevují jeho stupňující se nervozitou. A já mám o něj starost, lidskou starost," uvedl premiér.

Premiér také dodal, že si s Kalouskem musí co nejdříve promluvit a zopakoval, že o něj má hlavně velkou starost. "Cítím se naprosto zdráv a v pořádku. Pan premiér nemusí mít sebemenší obavy, pojmenování některých skutečností nemůže být důvodem k takovým obavám," řekl iDNES.cz Kalousek, který serveru zavolal z USA poté, co si přečetl rozhovor s Nečasem.

Čtěte:
Kalousek prý na vládě nehorázně urazil Peake. On to odmítá
Kalousek profackoval mladíka, který ho urážel. Rath: Měl opičku
Peake: Kalousek mi píše sprosté zprávy. Nemám na ni mobil, říká ministr

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …