Internet hraje v průzkumech nálad voličů klíčovou roli, míní SANEP

01.11.2011 10:27

Společnost SANEP se zúčastnila mezinárodního veletrhu výzkumných agentur „Research and Results 2011“ v Mnichově. Účastníci veletrhu se shodli mimo jiné na tom, že internet hraje v průzkumech veřejného mínění klíčovou roli. Politici by proto na vliv internetu neměli zapomínat.

Internet hraje v průzkumech nálad voličů klíčovou roli, míní SANEP

SANEP (Středisko analýz a empirických průzkumů) se jako jediná z ryze českých společností se zaměřením na průzkum trhu a veřejného mínění účastnila mezinárodního veletrhu „Research and Results", který se ve dnech 26. - 27. října konal v bavorském Mnichově.

Politici pozor. Sledujte internet

„Letošní již šestý ročník tohoto veletrhu, jenž v oblasti průzkumů trhu patří mezi ty největší a nejvýznamnější na světě, pak lze dle pořadatelů označit za rekordní. „Research and Results 2011" se účastnilo 147 společností a více jak 3000 odborníků z celého světa. Mimořádný význam tohoto veletrhu rovněž dokládá i rekordní počet návštěvníků, a to nejen z řad odborné a akademické veřejnosti, ale i zástupců významných nadnárodních společností," stojí v tiskové zprávě SANEPu.

Účastníci konference se shodli mimo jiné na tom, že internet a jeho možnosti jednoznačně patří k nejdynamičtěji se rozvíjející oblasti v rámci komerčních i sociologických průzkumů veřejného mínění. Tyto průzkumy představují jisté zrcadlo společnosti nastavené politikům. Ti by jim proto měli věnovat pozornost. Zkušenost z časů loňských sněmovních voleb ovšem ukázala, že jejich vliv není radno přeceňovat.

Související:

Alkohol je závažný problém. Češi si to uvědomují, zjistil SANEP

Lhát v průzkumech Sanepu není těžké. Je to ale neúčinné, hájí se šéf


Tisková zpráva agentury SANEP

SANEP se zúčastnil mezinárodního veletrhu výzkumných agentur „Research and Results 2011" v Mnichově

SANEP (Středisko analýz a empirických průzkumů) se jako jediná z ryze českých společností se zaměřením na průzkum trhu a veřejného mínění účastnila mezinárodního veletrhu „Research and Results", který se ve dnech 26. - 27. října konal v bavorském Mnichově.

Letošní již šestý ročník tohoto veletrhu, jenž v oblasti průzkumů trhu patří mezi ty největší a nejvýznamnější na světě, pak lze dle pořadatelů označit za rekordní. „Research and Results 2011" se účastnilo 147 společností a více jak 3000 odborníků z celého světa. Mimořádný význam tohoto veletrhu rovněž dokládá i rekordní počet návštěvníků, a to nejen z řad odborné a akademické veřejnosti, ale i zástupců významných nadnárodních společností.

V návaznosti na mezinárodní konferenci AIMRI (mezinárodní profesní sdružení, jehož je SANEP členem) konané v roce 2010 v Londýně zde společnost SANEP prezentovala fenomén internetu a jeho možnosti v oblasti průzkumů veřejného mínění. V této oblasti představila společnost SANEP jeden z nejrozvinutějších a metodicky nejpokročilejších inovativních postupů, což se setkalo s velkým ohlasem a zájmem odborníků z celého světa.

Jedním ze závěrů Mnichovského veletrhu bylo konstatování, že internet a jeho možnosti jednoznačně patří k nejdynamičtěji se rozvíjející oblasti v rámci komerčních i sociologických průzkumů veřejného mínění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…