Protikorupční VV na Národní: Naposledy se kradlo za úředníka Fischera

17.11.2011 12:04

Svoji návštěvu památníku na Národní třídě v Praze využili představitelé Věcí veřejných k prohlášením o korupci. Předseda Radek John uvedl, že naposledy se kradlo v miliardových částkách za úřednické vlády Jana Fischera. V současné době musí ale antikorupční policisté čelit nátlaku při vyšetřování.

Protikorupční VV na Národní: Naposledy se kradlo za úředníka Fischera
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda VV Radek John a místopředsedkyně vlády Karolína Peake

K památníku událostí 17. listopadu přijeli i představitelé Věcí veřejných, předseda Radek John a místopředsedkyně Karolína Peake. Stranický šéf přinesl karafiáty a v projevu ke shromážděným na Národní třídě v Praze se věnoval korupci a prohlásil, že naposledy se kradlo v miliardových částkách za úřednické vlády premiéra Jana Fischera.

Jeho strana si právě protikorupční rétorikou vysloužila velkou přízeň voličů v loňských květnových volbách. John poukázal také na nátlak, jemuž čelí antikorupční policisté při svém vyšetřování. „Žádám vzpouru orgánů činných v trestním řízení. Myslel jsem si, že totalita nikdy neskončí," uvedl John.

Svoboda není podle Johna žádná samozřejmost

„Odkazem 17. listopadu roku 1939 i 1989 je pro mě zejména to, že svoboda není samozřejmost a danost, ale musí být postavena na zdravém sebevědomí, úctě k právu a vzájemné pokoře. A to jak ze strany státu a veřejné moci, tak i od občanů," řekl pro ParlamentníListy.cz předseda VV Radek John.

Vicepremiérka Peake, která se na slavnost dostavila i se synem je přesvědčena, že by tento den více než kdy jindy mělo zaznít, že i když se to mnohým nezdá, je dnes o mnoho lépe než tehdy. „Měli bychom si toho vážit a děkovat Pánu Bohu, že žijeme ve svobodě, v míru a v zásadě i ve zdraví," prohlásila pro ParlamentníListy.cz Peake.

K věci:

Peake: Máme se lépe než tehdy, to ať dnes zazní. Odpoví jí Václavák 

Politické špičky přijely vzdát hold na Národní třídu 

Klaus uctil památku studentských obětí nacistického teroru 

Foto: Hans Štembera

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…