U busty Adolfa Hitlera se nemodlím. Členka DSSS z Krupky vypráví

25.05.2011 7:41

PŘÍBĚH Dělnická strana sociální spravedlnosti je krajně pravicovou nacionalistickou stranou. Přinášíme příběh členky DSSS Anny Holešinské, která se stala zastupitelkou ve známé Krupce na Teplicku. Vyjadřuje se k předpojatosti novinářů a skutečným cílům DSSS, ale i k situaci v Krupce a sociálně nepřizpůsobivým občanům.

U busty Adolfa Hitlera se nemodlím. Členka DSSS z Krupky vypráví

Na začátku května proběhly v Krupce na Teplicku komunální volby, již podruhé. Vzhledem k tomu, že opět docházelo ke kupčení s voličskými hlasy, několik politických stran se rozhodlo znovu podat stížnost na průběh voleb.

Mezi stěžovateli figuruje i mediálně známá Dělnická strana sociální spravedlnosti Tomáše Vandase, která v květnových volbách uspěla v Krupce natolik, že získala křeslo zastupitele. Server Parlamentní listy.cz přináší exkluzivní příběh členky DSSS a zastupitelky v Krupce Anny Holešinské.

Související:  Krupka zase volí, s hlasy se obchoduje i tentokrát

DSSS jako jediná otevřeně brání slušné lidi

Co vedlo paní Holešinskou ke vstupu do strany, která bývá označována za krajně nacionalistickou a v některých případech dokonce za politickou sílu, jež hledá inspiraci v nacistickém hnutí? Členka DSSS opakovaně prohlašuje, že její spolustraníci především hájí zájmy slušných lidí, poukazují na problémy s nezaměstnaností a staví se za zájmy ČR na mezinárodním poli.

K tématu: Romové vpřed, extremisty nechceme. John byl u Jílkové navíc

„Do DSSS jsem se rozhodla vstoupit proto, že se jako jediná strana v naší zemi dokáže otevřeně postavit na obranu slušných lidí. Již několik let se snažím upozornit na problémy v Krupce, které způsobují nepřizpůsobivé skupiny obyvatel, především na sídlišti Maršov," začíná své vyprávění Holešinská (DSSS). K dění na sídlišti Maršov, kde žijí především sociálně nepřizpůsobiví obyvatelé, se vyjádřil také bývalý ministr vnitra Radek John (VV), když po návštěvě oblasti označil zdejší situaci za „peklo."

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej

Nově zvolená zastupitelka z Krupky si stěžuje na neobjektivnost, s jakou média informují o DSSS. Přistupuje k nim s despektem, protože neustále poukazují na údajnou radikalitu strany a její odpor vůči romské menšině. Holešinská v této souvislosti připomíná, že ze sídliště Maršov v Krupce zdrcen odjel i sám Radek John. 

Psali jsme: Johnův deníček. Nejdřív peklo v Krupce. Teď bude od Nečase

„Obviněním z neonacismu se musím jen zasmát. Dokážete si například představit, jak se modlím u busty Adolfa Hitlera? Tato obvinění jsou směšná a urážející zároveň. Je možné, že DSSS volí i mladí a nerozvážní lidé, kteří vyznávají myšlenky nacismu. To samé lze ale předpokládat i příznivců jiných politických stran působících v naší zemi. Chování některých jednotlivců však nelze přičítat k činnosti (jakékoli) strany," vysvětluje pro ParlamentníListy.cz Holešinská.

Psali jsme: Starosta: Romové mi nabourali audi. Ať mi komunistka vleze na záda

DSSS přitom podle Holešinské hájí zájmy všech slušných lidí, bojuje proti útlaku zaměstnanců, korupci, snaží se o zlepšení životního prostředí i o mnoho dalších věcí, ale to novináře nezajímá. Svůj vztah k médiím uzavírá známým českým rčením, žurnalisté se prý řídí toliko úslovím „Koho chleba jíš, toho píseň zpívej."

Krade se vesele dál

Hned po novinářích paní Holešinská kritizuje i české soudy. Je známo, že DSSS je nástupkyní Dělnické strany, kterou loni v únoru zrušil Nejvyšší správní soud jako hnutí, které směřuje proti základním principům demokracie. Zrušení DS později potvrdil i Ústavní soud.

Předsedkyně DSSS v Krupce si dodnes myslí, že toto rozhodnutí bylo v rozporu s Ústavou a Listinou základních práv a svobod. Soudci by se podle jejího názoru měli raději věnovat odsuzování zlodějů a korupčníků.

K věci: Vandasova DSSS: Nejsme jako oni a tak žalovat Semelovou nebudeme

„Pokud nebudou naše zákony postaveny tak, že již i jedna ukradená či zkorumpovaná koruna bude trestným činem a vše musí zloděj či korupčník vrátit i s úroky, tak zde bude stále právní vakuum, ve kterém zlodějna a korupce vesele pokvete," uzavírá kritiku českého soudnictví zastupitelka.

Naše strana půjde nahoru

Holešinská popsala také budoucnost DSSS tak, jak ji vnímá ve spojitosti s Krupkou, ale také s blížícími se krajskými volbami, které proběhnou už za rok. Znovu se vrací k zavádějícím informacím, které o straně přinášejí sdělovací prostedky.

„Média hledají především senzaci za každou cenu. Pokud by byla veřejnost informována novináři i o jiných aktivitách DSSS než o pochodech v problematických lokalitách, mnoho občanů by jistě prohlédlo a zjistilo, že ti „extremisté" nejsou tací, jak se je snaží „někdo" vylíčit, ale že zastávají naprosto totožné názory a myšlenky, jako většina z nich," stěžuje si Holešinská.

Dále čtěte: Šéf DSSS Vandas by měl jít do vězení. Dostal ale podmínku

Navzdory tomu ovšem věří, že v nadcházejících krajských volbách zaboduje její strana ještě výrazněji než v samotné Krupce, kde si přeje opakování voleb, protože kupčení s hlasy podle jejího názoru nelze tolerovat.

„Pokud se volby znovu opakovat nebudou, chtěla bych v zastupitelstvu především hájit zájmy všech slušných občanů Krupky. Vždy budu otevřeně bojovat proti korupci a důsledně budu kontrolovat veškeré aktivity týkající se pozemků ve vlastnictví města, jejichž hodnota je sta milionová, a podle mého názoru právě proto dochází k uplácení voličů ze strany těch, kteří se na jejich prodeji snaží naplnit svá bankovní konta," shrnuje pozadí nákupu hlasů zastupitelka obce ba závěr.

  • Další životní příběhy ČTĚTE ZDE

  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: Miloš Polák

    Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

    Ukrajina

    Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

    5:30 Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

    Po premiéru Petru Fialovi se dočkal i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Zemědělci mu před…