Komunista obhajoval státní dráhy

20.11.2011 12:36

Čeští řidiči příští rok zaplatí daleko více peněz, než tomu bylo doposud. Kromě předpokládaného růstu ceny benzinu si připlatí také za dálniční známky, jejichž cena stoupne o tři stovky na 1500 korun. Nákladní dopravce čeká také zvýšení mýta. Mnozí přitom poukazují na to, že vybrané peníze půjdou pouze na zalátování rozpočtu resortu dopravy a kvality českých silnic se vyšší ceny nijak nedotknou.

Komunista obhajoval státní dráhy
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr dopravy Pavel Dobeš na zasedání vlády

Podle ministra dopravy Pavla Dobeše (VV) však řidiči změnu přece jen pocítí. „Vybraná částka, tedy celkově 700 milionů, bude přímo alokovaná na opravy komunikací," uvedl v televizi Prima. Šetření se podle něj projeví spíše na omezení investic do rozšiřování dopravní infrastruktury. Jak ve stejném pořadu upozornil stínový ministr dopravy za KSČM Pavel Hojda, omezení investic se promítne do stavby důležitých dopravních komunikací, jako je dálnice D3 do jižních Čech.

MEDIÁLNÍ HODNOCENÍ
Analytik: Proč mají vlaky zpoždění a smrdí, jsme se od ministra nedozvěděli

Hojda označil současný stav financování dopravy za fatálně podhodnocený. „Pokud bychom v současné situaci měli uvést síť do pořádku, potrvá to 250 let," uvedl. „Rozpočtové výhledy jsou neudržitelné," připustil Dobeš. Dodal, že hlasoval pro Kalouskův návrh státního rozpočtu na příští rok, který přitom výrazně nadhodnocuje stání příjmy pro příští rok. Důležité však podle ministra budou především rozpočty pro roky 2013 a 2014.

Pozitivní dopad zvýšení mýtného a dálničních známek ministr spatřuje v tom, že lidé budou z finančních důvodů více využívat ekologičtější autobusové a vlakové dopravy. Zvyšování DPH, které se promítne i do cen jízdenek hromadné dopravy, se přitom podle Dobeše dá kompenzovat různými příspěvky.

Soukromí dopravci na železnicích? Jen aby nezkrachovali

Zvyšování cen se přitom již od poloviny prosince dotkne jízdného Českých drah. Ty se přitom v posledních měsících snaží na trati Praha-Ostrava co nejvíc navýšit kvalitu služeb v poměru k cenám, aby mohly konkurovat soukromému RegioJetu. Vliv konkurenčního prostředí si ministr pochvaloval. „Konkurence má svoje ovoce, obě společnosti se snaží o vyšší kvalitu. V roce 2012 proto budeme soukromým dopravcům otevírat další tratě," přislíbil ministr. Tento proces přitom nebude jednoduchý - některé kraje totiž s Českými drahami podepsaly desetileté smlouvy.

„Je však důležité, aby soutěžili dopravci, kteří mají stejné podmínky," upozornil Dobeš. Poukázal na to, že České dráhy musí na rozdíl od soukromého RegioJetu financovat také správu nádraží. S tím souhlasil i jeho komunistický protějšek Hojda.

„My vždycky byli pro unitární železnice," uvedl poslanec. Dodal, že pokud má stát povolit konkurenci na železnicích, musí to dovolit pouze subjektům s určitými garancemi, neboť se musí zabránit případnému krachu dopravní společnosti.

UŽ JSTE ČETLI?

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…