Česká spořitelna: Terapeutická komunita Němčice slavnostně otevřena

22.09.2014 20:17

17. září v Heřmani proběhlo slavnostní otevření Terapeutické komunity Němčice pro drogově závislé. Naše Nadace České spořitelny, generální partner provozovatele komunity SANANIMu, byla u toho.

Česká spořitelna: Terapeutická komunita Němčice slavnostně otevřena
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Předsedkyně nadace Klára Gajdušková a tajemnice nadace Dagmar Sladká jako stvrzení partnerství s komunitou zasadily strom (stejně tak další přátelé komunity) a byly také u křtu nového traktoru, který dostal jméno Martina. Na snímku traktor křtí kozím mlékem odborná ředitelka SANANIMu Martina Richterová - Těmínová.

Do Heřmaně se klienti Terapeutické komunity Němčice přestěhovali po kompletní rekonstrukci objektu. Hlavním cílem této komunity je pomoci klientům připravit se k plnohodnotnému a uspokojivému zapojení se do běžného života ve společnosti a podle individuálních potřeb dosáhnout zlepšení stavu v oblasti tělesné, duševní a sociální.

Terapeutickou komunitu Němčice provozuje v Heřmani zapsaný ústav SANANIM, s nímž nás pojí již čtrnáctileté partnerství. Za tuto dobu jsme na činnost sdružení, které se zabývá drogovou závislostí, přispěli celkem 48.500.000 Kč, pomáháme zde také v oblasti školení PR, marketingu, fundraisingu apod.

Česká spořitelna se do řešení drogové problematiky zapojila jako jedna z prvních bankovních institucí v době, kdy začal tento problém sílit a tížit společnost, a to zvláště ve spojení s mladou generací. V roce 2013 jsme za tento dlouhodobý přístup získali Cenu VIA BONA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …