Český rozhlas podepsal deklaraci s Fotbalovou asociací České republiky

26.07.2014 15:50

Český rozhlas ve středu 23. července 2014 uzavřel deklaraci o spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky. Podepsal ji generální ředitel ČRo Peter Duhan a předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta.

Český rozhlas podepsal deklaraci s Fotbalovou asociací České republiky
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Spolupráce se bude odvíjet zejména v oblasti realizace sportovních a edukativních projektů. A to při zprostředkování fotbalových zápasů a společenských událostí v České republice, ale také na poli osvětově-vzdělávacích témat spojených s fotbalem v sezonách 2014/2015 a 2015/2016.

„Fotbal je pro sportovní redakci Českého rozhlasu klíčovým tématem. Jsem rád, že jsme spojili síly s fotbalovou asociací, a stali se tak partnerem českého fotbalu. Český rozhlas přináší rozsáhlé sportovní zpravodajství a šíří také osvětu mezi mládeží a laickou veřejností. Věřím, že díky budoucí spolupráci tyto aktivity ještě více prohloubíme,“ prohlásil generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Kromě autentických přenosů z fotbalových utkání v ČR či nadcházejících příprav na Mistrovství Evropy 2016 je cílem této spolupráce přiblížit posluchačům a posluchačkám také širokou škálu fotbalových aktivit určených široké veřejnosti, jako je například program Grassroots. Jedná se o fotbal pro všechny, jenž zahrnuje stále oblíbenější futsal, fotbal žen, ale také rodinné soutěže, akce pro dětské domovy, sportovní kempy, fotbal pro osoby s postižením, fotbal pro bezdomovce a mnoho dalších.

„Jsem rád, že se nám podařilo získat tak velkého a tradičního partnera. Fotbal měl historicky na Českém rozhlase vždy své místo a své posluchače, a to jak ligový, tak i fotbal na reprezentační úrovni. Věřím, že spolupráce, na které jsme se nyní dohodli, posune informovanost všech fanoušků dopředu. Liga vstupuje do nové sezony s novým Generálním partnerem a novým názvem (SYNOT liga) a reprezentační tým čeká důležitá kvalifikace pro ME 2016, kterou startuje s vynikajícím Holandskem. Cítím z Českého rozhlasu chuť podílet se na rozvoji fotbalu u nás,“ ocenil spolupráci předseda FAČR Miroslav Pelta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…