Do Prahy přijede dánský spisovatel Peter Hoeg

01.02.2018 15:16

Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze bude 13. února hostit vzácnou návštěvu: dánského spisovatele Petera Hoega, autora románu Cit slečny Smilly pro sníh, který za svými čtenáři cestuje jen výjimečně. "Hoeg do Česka přijede vůbec poprvé. Setkání s ním bude jednou z literárních událostí roku," říká předseda Skandinávského domu Michal Švec.

Do Prahy přijede dánský spisovatel Peter Hoeg
Foto: upm.cz
Popisek: Uměleckoprůmyslové muzeum Praha

Hoeg coby proslulý dekonstruktér dánských národních mýtů poodhalí zákulisí vzniku svých knih, představí románovou novinku Susanin efekt, která brzy vyjde česky, a odpoví na otázky návštěvníků. Rozmlouvat s ním bude překladatel Robert Novotný, ukázky přečte Ivan Řezáč z Divadla na Vinohradech.

Setkání s Hoegem se koná v rámci festivalu Týden dánské literatury, pořádaného Skandinávským domem a Velvyslanectvím dánského království. Festival dále nabídne filmové adaptace, besedu s básníkem Knudem S. Nielsenem či gastronomicko-literární akci Eat&Read Danish.

Další informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…