EXPO v Astaně je skvělou příležitostí nejen pro podnikatele

12.05.2017 14:05

Letošní Mezinárodní specializovaná výstava EXPO 2017, jejímž hostitelem bude od 10. června do 10. září kazašská Astana, je skvělou příležitostí pro tuzemské podnikatele i cestovatele. Díky českému zastoupení, zázemí českého pavilonu i oficiálnímu českému touroperátorovi, se v Astaně budou všichni cítit jako doma.

EXPO v Astaně je skvělou příležitostí nejen pro podnikatele
Foto: Petr Pokorný
Popisek: EXPO v Astaně je skvělou příležitostí nejen pro podnikatele.

„Mezinárodní specializovaná výstava je nepochybně mimořádnou příležitostí také pro řadu podnikatelů z našeho regionu. EXPO v Astaně může být pro mnohé novou obousměrnou cestou nejen do Kazachstánu, ale obecně na středoasijské trhy,“ konstatoval v této souvislosti ředitel Jihočeské hospodářské komory (JHK) Luděk Keist.

V kazašské metropoli se v rámci této tříměsíční výstavy, zaměřené na téma „Energie budoucnosti“, představí více než 110 zemí světa. Organizátoři očekávají přibližně šest miliónů návštěvníků z celého světa. Česká republika míří na EXPO 2017 s národním tématem - Důmyslnost řešení. Podnikatelskou cestu lze ovšem spojit také s nevšedním cestovatelským zážitkem.

„Významnou událostí pro nás bude především Český den v sobotu 15. července a právě k tomuto datu jsou vypsány oficiální termíny cest do Kazachstánu pro české zájemce. Ti tak mohou počítat s maximálním komfortem a plně profesionálním zajištěním z české strany,“ uvedl Kamil Krupka, jednatel českobudějovické cestovní kanceláře Quicktour, která je partnerem a oficiálním touroperátorem českého zastoupení na EXPO 2017 v Astaně.

Jedná se o pětidenní pobyt v Astaně, spojený s návštěvou výstavy, prohlídkami hlavního města a jeho okolí, od 13. do 17. července a devítidenní pobyt ve dnech 13. až 21. července, rozšířený o návštěvu bývalého hlavního města Kazachstánu Almaty, dříve Alma Aty, ležícího na jihovýchodě země poblíž hranice s Kyrgyzstánem na úpatí pohoří Ťan-šan,  a další zajímavosti. Zájemcům o delší poznávací pobyt je pak určen dvanáctidenní pobyt od 5. do 16. září, který vedle návštěvy výstavy EXPO, Astany, Almaty a dalších zajímavých míst v Kazachstánu zahrnuje rovněž šestidenní cestu po Kyrgyzstánu. „Možné je ale také připravit speciální návštěvu s programem šitým na míru dle konkrétních potřeb a požadavků i mimo tyto oficiální termíny,“ poznamenal Krupka.

Svazu průmyslu ČR vyšle navíc na EXPO 2017 svého zástupce, který se bude na místě starat o podnikatele, pomůže jim vyhledat obchodní partnery a podobně. Spolupracovat bude také s komisařem ČR pro EXPO Janem Krsem na přípravě odborného doprovodného programu v českém pavilonu. „Půjde například o několikadenní odbornou konferenci na energetická témata, která se uskuteční jako součást podnikatelské mise MPO v červenci,“ informoval viceprezident svazu průmyslu František Chaloupecký.

Český pavilon je rozdělen do dvou částí. Hlavní expozice v prvním patře bude věnována unikátním vynálezům, technologickým řešením a nejmodernějším výrobkům českých vývojových a výrobních firem. K expozici patří i část s interaktivními edukativními exponáty na téma energie a energetika. Ve druhém patře českého pavilonu se nacházejí administrativní prostory kanceláře komisaře české účasti, jednací místnosti, prezentační sál s kapacitou přibližně 40 míst a restaurace, kde bude možné ochutnat českou národní kuchyni a její jedinečné zvěřinové speciality.

Více informací na www.expo2017.com a www.quicktour.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…