KB: Počet účastníků penzijního fondu KB vzrostl v roce 2012 o 13 %

19.02.2013 20:08

V posledním roce před startem penzijní reformy se zvýšil počet účastníků Penzijního fondu Komerční banky o více než 63 tisíc osob na 571 tisíc. Zisk fondu za rok 2012 překročil 575 milionů korun. O výši zhodnocení připsaného účastníkům rozhodne valná hromada KB Penzijní společnosti v březnu 2013.

KB: Počet účastníků penzijního fondu KB vzrostl v roce 2012 o 13 %
Foto: Archiv
Popisek: Komerční banka - logo

„Penzijní fond Komerční banky vykázal i v přelomovém roce 2012 výborné obchodní i finanční výsledky. Zajímavé zhodnocení a atraktivní nabídka pro II. a III. pilíř reformovaného systému dělají z KB Penzijní společnosti jednoho z nejatraktivnějších partnerů pro spoření na penzi v České republice,“ uvedl Pavel Jirák, předseda představenstva a výkonný ředitel KB Penzijní společnosti.

Ke konci roku 2012 spravoval Penzijní fond KB prostředky 571 tisíc účastníků v celkovém objemu 31,9 miliardy Kč. Oproti konci roku 2011 tak vzrostl objem spravovaných aktiv takřka o 5 %. Na začátku roku 2013 byla tato aktiva převedena na základě zákona o doplňkovém penzijním spoření do Transformovaného fondu KB Penzijní společnosti.

Dlouhodobé výsledky Komerční banky v oblasti spoření na penzi dokládají také nezávislá ocenění, které Penzijní fond Komerční banky získal. V roce 2012 obhájil titul Nejlepší penzijní fond v České republice udělený mezinárodním magazínem World Finance i stejnojmennou cenu od britského finančního portálu Global Banking & Finance Review.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…