Nová kniha profesora Kulhánka z Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze dovede čtenáře z kuchyně do vesmíru

21.10.2016 18:37

V rámci přednáškového programu Fyzikální čtvrtky vystoupí 27. října od 16.15 hodin na Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze prof. Petr Kulhánek. Na přednášku naváže v 18.00 hodin křest jeho nové publikace nazvané Z kuchyně do vesmíru aneb třináctero příběhů neobyčejně obyčejných. Knihu, kterou bude možné na místě zakoupit, vydalo nakladatelství AGA.

Nová kniha profesora Kulhánka z Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze dovede čtenáře z kuchyně do vesmíru
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Humorně popsat fyzikální zákony se většině autorů odborných knih nedaří. Profesor Petr Kulhánek je v tomto ohledu výjimkou a svým velmi osobitým stylem čtenářům přibližuje základní fyzikální zákonitosti. O své nové publikaci říká: „Na fyzikálních zákonech je krásné to, že jsou univerzální. Se stejnými jevy se setkáváme jak v naší domácnosti, například v obyčejné kuchyni, tak v hlubinách vesmíru. V knížce, která je určena široké veřejnosti zajímající se o fyziku, jsou na populární úrovni popsány zajímavé fyzikální jevy od historických souvislostí až po žhavé novinky. Třináct příběhů má jeden společný jmenovatel – jsou to příběhy o věcech neobyčejně obyčejných.“

Součástí křtu bude také autogramiáda autora. Akce se koná na Fakultě elektrotechnické ČVUT, na adrese Technická 2, Praha 6.

Více informací a ukázky z knihy naleznete na stránce zde.

Program Fyzikálních čtvrtků Fakulty elektrotechnické, které jsou volně přístupné veřejnosti, je k dispozici zde.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 123 studijních programů a v rámci nich 464 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2015 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 451 – 460. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…