Připojení k internetu nabídnou desítky dalších vlaků, ČD vypisují soutěž na Wi-Fi do rychlíkových vozů

26.09.2016 18:25

Připojení k internetu prostřednictvím palubní Wi-Fi sítě se rozšíří během prvního pololetí příštího roku na desítky dalších spojů a na další vlakové linky.

Připojení k internetu nabídnou desítky dalších vlaků, ČD vypisují soutěž na Wi-Fi do rychlíkových vozů
Foto: red
Popisek: ČD - logo

České dráhy vyhlásily veřejnou zakázku na dodávku a implementaci technologie pro poskytování přístupu k veřejné internetové síti pro cestující do dalších 89 vozů pro dálkové vlaky. Služba se tak během nadcházejících 9 měsíců rozšíří do desítek dalších spojů na linkách z Prahy do Českých Budějovic, do Klatov a Železné Rudy, do Hradce Králové a Trutnova nebo z Prahy do Luhačovic. V současnosti je internet dostupný prostřednictvím palubní sítě Wi-Fi už ve více než 550 vlacích národního dopravce.

„Bezplatné W-Fi připojení k internetu je v současnosti nejčastěji požadovaná doplňková služba od našich zákazníků, proto pokračujeme v zavádění této technologie,“ říká Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu a doplňuje: „Díky zavedení Wi-Fi do 89 vozů pro dálkovou dopravu nabídne národní dopravce během prvního pololetí roku 2017 nově připojení k internetu na frekventované lince z Prahy do Tábora, Českých Budějovic a dále až do Lince. Více vlaků nabídne Wi-Fi také mezi Prahou a Plzní a nově bude tato služba rozšířena až do Klatov a Železné Rudy. Úplně nově pokryjeme Wi-Fi připojením k internetu rychlíkovou linku Praha – Hradec Králové – Trutnov, kde od letoška nasazujeme více komfortních klimatizovaných vozů. Internet přes palubní Wi-Fi nově nabídnou také rychlíky z Prahy do Přerova, Otrokovic a Luhačovic.

Vítěz veřejné soutěže bude mít půl roku od podpisu smlouvy na instalaci a schválení Wi-Fi technologie do 62 velkoprostorových vozů 2. třídy typu Bdpee231, do 12 oddílových vozů 1. a 2. třídy typu ABmz346 a 15 velkoprostorových vozů 1. a 2. třídy typu ABpee347.

České dráhy v současnosti disponují téměř 500 vozy, ve kterých je dostupný internet prostřednictvím palubní sítě Wi-Fi. Internet prostřednictvím Wi-Fi je na území České republiky dostupný také ve vybraných vozech zahraničních železnic zařazených do mezistátních vlaků, především z Rakouska a ze Slovenska. Národní dopravce tak v současnosti nabízí připojení k internetu přes Wi-Fi síť ve více než 550 spojích na území celé republiky, z toho přibližně čtvrtinu představují dálkové spoje a tři čtvrtiny spoje regionální.

Předpokládaný rozsah provozu vlaků ČD s Wi-Fi v průběhu roku 2017

Předpokládaný rozsah provozu vlaků s WiFi v průběhu roku 2017

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…