Prohlášení MZV k prezidentským volbám ve Venezuele

21.05.2018 21:34

Ministerstvo zahraničních věcí ČR je hluboce znepokojeno výsledkem předčasných prezidentských voleb ve Venezuele, ve kterých byl opětovně zvolen stávající prezident Nicolás Maduro.

Prohlášení MZV k prezidentským volbám ve Venezuele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Volby postrádaly základní demokratické prvky, nebyla povolena účast zahraničních pozorovatelů a nízká účast (46%) voličů pouze dokládá rezignovanost a obavy venezuelských občanů.

Ve Venezuele dochází k permanentním útokům proti politickým stranám a organizacím, lidská práva a základní svobody nejsou plně respektovány, obyvatelstvu chybí základní životní potřeby a kriminalita neustále roste. Je proto důležité, aby byl v zemi obnoven pořádek a politické a občanské svobody.

Považujeme za zásadní, aby vláda zahájila konstruktivní dialog s opozicí, propustila politické vězně a nastoupila cestu obnovení pořádku a demokratických svobod v zemi, přičemž na konci této cesty by měly být svobodné demokratické volby.

ČR bude nadále podporovat plně politiku EU vůči Venezuele, jelikož se domnívá, že pouze politický tlak mezinárodního společenství a regionálních uskupení má zásadní důležitost a může vést ke změně v politickém směřování země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…