SŽDC: V neděli se otevřou pro veřejnost dvě nové železniční zastávky

08.12.2017 21:24

V neděli 10. prosince 2017, kdy začne platit nový jízdní řád, se otevřou pro veřejnost železniční zastávky Tábor-Měšice a Veselí nad Moravou-Milokošť. Dojde tak ke zlepšení dopravní dostupnosti pro obyvatele městských částí, kterými vlaky dosud jen projížděly.

SŽDC: V neděli se otevřou pro veřejnost dvě nové železniční zastávky
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Nová zastávka Veselí nad Moravou-Milokošť se nachází na trati 340 mezi stanicemi Veselí nad Moravou a Uherský Ostroh. Tvoří ji sto metrů dlouhé nástupiště s bezbariérovým přístupem. Nástupní hrana v normové výšce 550 milimetrů nad temenem kolejnice umožňuje pohodlný výstup a nástup do moderních vlaků. K vybavení zastávky dále patří železobetonový přístřešek pro cestující v provedení „antivandal“, osvětlení, rozhlas a orientační systém.

V neděli se otevře pro veřejnost také zastávka Tábor-Měšice na trati z Tábora do Horní Cerekve. Nástupiště o délce 60 metrů se nachází u ulice Průhon, tedy zhruba o kilometr blíže k centru než před mnoha lety zrušená zastávka Měšice u Tábora. Svými parametry splňuje všechny dnes povinné požadavky na interoperabilitu, jako jsou výška nástupní hrany, osvětlení, přístřešek pro cestující, akustické majáky pro nevidomé a staniční rozhlas. Součástí výstavby zastávky byla rovněž oprava povrchu přilehlého železničního přejezdu a zřízení bezstykové koleje.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…