Sekce průmyslové spolupráce ministerstva obrany podporuje české firmy i na veletrzích

22.05.2016 11:41

Ve dnech 10. až 12. května proběhl v Sao Paulo 19. ročník bezpečnostního veletrhu Exposec, kterého se již tradičně zúčastnily i české firmy. Jako součást aktivní politiky podpory obranného průmyslu přispělo na účast českých zástupců i Ministerstvo obrany spolu s Ministerstvem zahraničních věcí ČR v rámci projektů PROPED (projekty podpory ekonomické diplomacie) za koordinace agentury CzechTrade. Z českých výrobců byly letos přítomny společnosti Jablotron, Tomst a Česká zbrojovka, a.s.

Sekce průmyslové spolupráce ministerstva obrany podporuje české firmy i na veletrzích
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Na český stánek se dostavil velký počet seriózních zájemců, kteří se zajímali o produkci českých firem a možnosti navázání výrobní spolupráce i akvizic hotových výrobků. Mezi nimi byl i prezident Asociace brazilských bezpečnostních agentur. Akce se osobně zúčastnil i přidělenec obrany ČR v Brazílii podplukovník Marcel Božek. Ten ve spolupráci s Generálním konzulátem České republiky v Sao Paulo zorganizoval koktejl pro české vystavovatele a jejich hosty.

„Příspěvek ministerstva obrany přesně odráží směr, kterým jsme se před dvěma lety vydali se vznikem Sekce průmyslové spolupráce. Naše podpora se nezastavuje u účasti vrcholných představitelů MO na veletrzích a aktivních jednáních o zapojení našich firem do dodavatelských řetězců a vyzbrojovacích potřeb armád po celém světě. Na české stánky na vybraných obranných veletrzích přispíváme tak, aby byly co nejreprezentativnější. Když české firmy nejsou roztroušeny po veletrhu samy za sebe, ale integrované pod křídly MO respektive vlády ČR, každý na veletrhu si pak uvědomí, že ČR jako celek je důvěryhodný partner,“ uvedl Tomáš Kuchta, náměstek pro řízení sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací MO.

Mezinárodní veletrh EXPOSEC je největší akcí ve svém oboru v celé Jižní Americe. Letošní ročník přinesl řadu novinek jak v sektoru personální, tak firemní bezpečnosti. Veletrh je každoročně organizován společností Cipa Fiera Milano ve spolupráci s Brazilskou asociací firem elektronických zabezpečovacích systémů ABESE. Letos jej navštívilo přes 42 tisíc profesionálů z celého světa, kteří měli možnost si prohlédnout stánky více než 800 vystavujících firem.

Další informace lze nalézt na stránkách MZV ČR a webu organizátora EXPOSEC.

Veletrh EXPOSEC

Veletrh EXPOSEC

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…