Středočeský kraj schválil vyplacení školního jízdného za 18 milionů korun

01.10.2013 12:08

Rada Středočeského kraje na svém zasedání dne 30. září 2013 schválila výši stipendia pro jednotlivé žadatele z projektu s názvem „Stipendium Středočeského kraje na dojíždění do školy“ za období prvního pololetí školního roku 2012/2013.

Středočeský kraj schválil vyplacení školního jízdného za 18 milionů korun
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

„Rada schválila vyplacení stipendia pro více než 9 700 žadatelů, kteří řádně podali přihlášku do výše zmíněného projektu. Rada tímto vyřeší převážnou většinu žádostí podaných v prvním pololetí školního roku 2012/2013. Celkem by měl Středočeský kraj těmto žadatelům proplatit žákovské jízdné v celkové výši přibližně 18 milionů korun,“ informoval hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

„Proplacením školního jízdného plníme jeden z volebních slibů, který jsme dali svým voličům, a tím je příspěvek dětem a studentům středních škol na dojíždění. Zejména v menších obcích je dojíždění dětí do škol nejen časově, ale i finančně náročné. Proplácením jízdného chce vedení Středočeského kraje kompenzovat alespoň část zvýšených výdajů, které lidem „zajistily“ pravicové vlády v čele s Topolánkem, Nečasem a exministrem financí Kalouskem,“ komentoval rozhodnutí středočeské rady hejtman Řihák.

V několika dalších termínech by měla Rada Středočeského kraje schvalovat další balíčky v řádu desítek až stovek vypořádaných žádostí ke schválení výše stipendia. Za první pololetí školního roku 2012/2013 eviduje kraj přes 10 tisíc žádostí. Výplata schváleného stipendia bude probíhat nejprve bezhotovostním převodem v několika vlnách. Proplácení tak velkého počtu žádostí je nutná příprava velkého počtu platebních příkazů s tabulkami. V případě výplaty stipendia v hotovosti v pokladně Krajského úřadu Středočeského kraje, bude každý žadatel obeslán dopisem v okamžiku připravení hotovosti na pokladně.

„Po vypořádání prvního pololetí se budou vypořádávat žádosti doručené za druhé pololetí školního roku 2012/2013,“ doplnil hejtman Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…