Tripartita dnes projednává stavební zákon, odměňování zaměstnanců či insolvenční právo

29.04.2016 10:49

V pátek 29. dubna se koná na Úřadu vlády 127. zasedání Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, kterého se účastní členové vlády, zástupci zaměstnavatelských svazů a představitelé odborových konfederací.

Tripartita dnes projednává stavební zákon, odměňování zaměstnanců či insolvenční právo
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Program jednání tripartity:

  • Stav přípravy a projednávání novelizace stavebního zákona
    Materiál MMR seznámí sociální partnery s aktuálním stavem procesu schvalování vládní novely stavebního zákona, která přinese zjednodušení a zrychlení povolovacích řízení. 
     
  • Vstupní diskuse k novelizaci zákoníku práce
    Materiál MPSV seznámí sociální partnery s chystanými změnami zákoníku práce směřujícími k prohloubení flexibility základních pracovněprávních vztahů za současného posílení ochrany postavení zaměstnance v těchto právních vztazích.  Zároveň je přihlédnuto k možnosti přiměřeného snížení administrativní náročnosti kladené na zaměstnavatele v souvislosti s aplikací zákoníku práce. 
     
  • Odměňování zaměstnanců ve veřejných službách a správě
    Materiál MPSV seznámí sociální partnery se zamýšlenými změnami v systému odměňování státních zaměstnanců od 1. ledna 2017. Cílem navrhovaných změn vyplývajících z výsledků analýzy je sjednocení struktury platu státních zaměstnanců v jednotlivých správních úřadech a zajištění, aby systém odměňování podporoval stabilizaci, rozvoj a kariérní růst státních zaměstnanců.
  • Podpora výzkumu, vývoje a inovací ve vztahu ke konkurenceschopnosti
    Materiál místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace seznámí sociální partnery s Národní politikou výzkumu, vývoje a inovací České republiky na léta 2016 – 2020. 
     
  • Dopravní agenda
    Materiál Ministerstva dopravy obsáhle diskutuje situaci ve vodní dopravě. Dále se věnuje veřejné autobusové dopravě, sociální legislativě v silniční dopravě a programu na nákup a modernizaci železničních kolejových vozidel.
  • Aktualizovaná zpráva o postupu v oblasti insolvenčního práva
    Materiál Ministerstva spravedlnosti popisuje dohledovou činnost resortu v oblasti insolvenčních řízení a informuje o legislativních aktivitách za účelem boje proti nekalým insolvenčním praktikám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…