Nova připravuje konkurenci Otázkám Václava Moravce

23.08.2011 8:14

Soukromá televize Nova připravuje pořad, který by měl konkurovat Otázkám Václava Moravce na České televizi. Zatím hledá dramaturga a další lidi, kteří by dali pořad dohromady. Moderátor zatím není jistý.

Nova připravuje konkurenci Otázkám Václava Moravce

Zatím se ale o pořadu, který bude mít formát talk show, příliš neví. Hospodářské noviny připomínají, že se během léta hovořilo o tom, že by do pořadu na Nově mohl přestoupit moderátor Václav Moravec. Ten se ovšem tuto neděli vrátil k Otázkám na České televizi.

O tom, že Nova právě s Moravcem jednala, informovaly jako první ParlamentníListy.cz.

Více zde:
Potvrzeno: TV Nova jedná s Václavem Moravcem 


Cítím se být novinářem veřejnoprávní televize, tvrdí Moravec

„Já konkurenci vítám. Co se týče spekulací o mém odchodu, ty se objevují periodicky. Já se ale cítím být novinářem televize veřejné služby. Pokud by ovšem nový generální ředitel hodlal udělat z ČT lobbistickou televizi, odešel bych," řekl Moravec HN.

Otázky Václava Moravce se vysílají v neděli po dvanácté hodině. Stejně zaměřený pořad Partie běží o hodinu dříve na televizi Prima.

„Partie bude pokračovat a bude z nového studia. Na Primě máme ještě Fakta Barbory Tachecí, kde politici čelí tlaku otázek renomované novinářky, k tomu publicistiku Soukromá dramata, a navíc analytické Krimi Plus. Takže zatím jsme, pokud jde o soukromé televize, dost vytížení," řekla HN šéfredaktorka zpravodajství a publicistiky na Primě Jitka Obzinová.

Nový pořad tu může vzniknout

Připustila ovšem, že místo na nový pořad v českém mediálním prostoru je, ale není jisté, zda o něj budou diváci stát.

Nova vysílala diskusní pořad Sedmička do roku 2006. Tehdy ji ale bývalý ředitel Petr Dvořák nechal zrušit. V současnosti na svých stránkách Nova zveřejnila inzerát, že přijme producenta nebo dramaturga pro politický program.

Souviející:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…