Nasraný F. R. Čech: Co s korupcí? Svézt politiky volhama a postřílet je

10.12.2011 7:21

JINÝMA OČIMA Hudebník, bývalý poslanec, malíř, herec a principál František Ringo Čech je stále řadovým členem ČSSD. Na politiku však zanevřel. Prý nečte ani noviny, ani nesleduje televizní zpravodajství. Vysvětluje to tím, že se živí humorem a kdyby sledoval politiku v této zemi, přišel by o obživu, nemohl by dělat legraci, podle vlastních slov by byl „furt nasranej". Protože politika je v České republice podle Ringa k pláči. A varuje, že bude hůř.

Nasraný F. R. Čech: Co s korupcí? Svézt politiky volhama a postřílet je
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Od roku 1991 byl Čech nezávislým kandidátem za KAN a pak přestoupil do sociální demokracie. Roku 1994 se stal členem Zastupitelstva hl. města Prahy, v letech 1996 a 1998 byl poslancem parlamentu, členem komise Západoevropské unie v Paříži pro letectví a astronautiku, členem výboru pro obranu a bezpečnost. Nato neúspěšně kandidoval za ČSSD do Senátu na Jičínsku.

Je to všechno provázané

F. R. Čecha rozčiluje korupce samozřejmě nejvíce v politice a ta se dá prý potřít jen terorem. „Kdyby tady byli komunisti, tak by je všechny ve čtyři ráno zatkli, svezli ve volhách a v pět by je postříleli. Prostě jiná cesta není. To je všechno tak provázané. Vždyť to přece, lidi, čtete v novinách. Podívejte ta kauza vynikajícího kriminalisty z Ostravy, který rozkrýval úspěšně kauzu s tatrovkama. Obrátil se o pomoc na BIS. Agent ho nejdříve vydíral, pak si ho nahrál. To je přece otřesné, jestli si člověk, který pracuje v takové funkci, nahrává kolegu. Kdyby ten ministr za něco stál, tak ho vyhodí už jen proto, že si nahrává kolegu. To je prostě svinstvo. Odešli kriminalisté, kvalitní, tak jak můžeme bojovat. Copak tohle je boj proti korupci," konstatuje rozčileně pro ParlamentníListy.cz populární umělec.

Psali jsme:


Jsem přítel represe

Proti korupci vystupoval již v době, kdy byl členem Poslanecké sněmovny. „Z dvou set kluků ve sněmovně deset nebere," říkal tehdy. Teď je podle něj situace ještě mnohem horší. „Zhoršilo se to: To se zhoršuje furt. Já jsem velký přítel represe. Lidi na nic jiného neslyší. To máte jako dopravní předpisy. Dopravní předpisy jsou vlastně represe. Zákony se musí dodržovat a pokud se nedodržují, nemůže to dobře dopadnout," zlobí se Čech a popotahuje z mohutného doutníku.

O zlepšení situace se podle Čecha nijak nezaslouží ani to, že nedoložitelné peníze se mají danit 76 procenty. Alespoň to navrhuje ČSSD. „To jsou všechno pohádky ... Já považuji za velmi dobrou cestu částečné prominutí trestu udavači. Prostě jeden je práskne a ostatní jdou do báně. V Americe to je běžné. Proč to tady nedělají," podivuje se umělec.

Zpátky do politiky jedině v čele armády

Bývalý poslanec je stále členem ČSSD, ale nijak se neangažuje. „Já jsem takzvaná politická mrtvola. ČSSD se ke mně nehlásí. Protože já jsem kovaný Zemanovec. Ale nejsem v jeho straně. Jsem jenom jeho přítel, mám ho rád jako člověka a fandím mu. Já, protože dělám kumšt a zábavu, já politiku nemohu moc sledovat. Protože bych byl furt nasranej. Já nemůžu číst noviny, sledovat zprávy, protože bych nemohl dělat legraci. Jak můžete dělat něco vtipného, když soptíte hněvem," glosuje Ringo ParlamentnímListům.cz současné poměry v české politice.

Četli jste?


Skončí to masakrem

O návratu do politiky vůbec nepřemýšlí, i když jednu výjimku připouští. „Já kdybych se do politiky vracel, řekl jsem to v legraci, ale myslím to vážně, jedině v čele velké armády. Já jsem pochopil, proč vše řešily krvavé revoluce. Bohužel revoluce s sebou smete spoustu nevinných lidí, protože si začnou mezi sebou vyřizovat účty, přijdou falešná udání. Lidi jsou svině," ulevuje si muž s poměrně radikálními názory a říká své proroctví. "Skončí to masakrem. Do dvaceti let. Američané to ještě dvacet let udrží, pak se to posere," předpovídá stejně černou budoucnost jako starověká Sybila.

Slušný Nečas a schopný Kalousek

Lidé budou měsíc od měsíce na politiky naštvanější, míní F. R. Čech. „Hněv lidí bude každý měsíc větší a větší. Politici vůbec nevědí, jak jsou lidi nasraný. Ztratili kontakt s lidmi, žijí v uzavřeném světě, chovají se tak, mluví tak," zlobí se dále.

Jak hodnotí současnou vládu? „Budete se smát, považuji za slušného Nečase a Kalouska. Kalousek je schopný člověk. Ze mě se stává kryptomonarchista. Stále míň věřím ve vítězství demokracie. Jeden čas jsem tvrdil, že jsem militantní demokrat. To znamená, že to je demokrat, který se brání a uvědomuje si bezbrannost demokracie," vysvětlil pro ParlamentníListy.cz Ringo.

Politika a společnost JINÝMA OČIMA


Psali jsme:

Foto: Hans Štembera

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…