Zachránil jsem lidem miliardy a zhuntoval si zdraví, stěžuje si John

17.10.2011 9:53

„Jsem starší pán, tak těm mladým lidem tykám,“ přiznal Radek John v pátečním Pressklubu Luboše Xavera Veselého. Tyká nadále prý i všem, s nimiž si tykal i před vstupem do politiky. „Nikomu z konkurenčních stran ale netykám. Je to vyhrocený boj. Ve vládě si lidé udělali tolik odporných věcí, že na přátelství to není, je to konkurenční boj. Každá strana si chce prosadit svoje, my chceme chránit střední třídu, oni chtějí chránit bohaté ,“ přiznal mizerné vztahy, panující v koalici, předseda strany Věci veřejné.

Zachránil jsem lidem miliardy a zhuntoval si zdraví, stěžuje si John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Podle něj je koalice sňatek z rozumu, kde se partneři mají po krk, jak sám řekl. „Nikdy jsem nezměnil tolik věcí, jako během roku v politice," řekl bývalý novinář, který je v politice rád a jak říká, velmi dobře ví, proč tam je: „My jsme napravili mnoho zhůvěřilostí, které nadělali předchozí politici,"  tvrdí. „Jestli se povede zdanění hazardu, tak si na konci svého života mohu říci, že jsem přinesl lidem deset miliard. A takových případů je mnoho," hodnotí své politické působení jako úspěšné Radek John. 

Jen jako ministr vnitra prý zachránil do státního rozpočtu dvě miliardy z trestné činnosti, což považuje za svůj velký úspěch. „To je tak dobrej pocit," říká na adresu „zachráněných miliard" pro stát John, který ale přiznal, že zažívá i nadávky. „Jsou logický. Já sedím s lidmi, který jsem si nevybral a s kterýma bych v životě neseděl a které mi určili voliči. Na druhé straně je vysoký krevní tlak a problémy se srdcem," obul se opět do vládní koalice John.

Více:
John opět myslí na chudé. Nižší sazbu DPH by chtěl déle než rok
Radek John žaluje Humla: Takové svinstvo! Úplatky jsem nebral 
Radek John (VV): Pane poslanče Humle, zvykl jsem si 
John: Úsporné procesy mají výsledky
John ví: Další špína na VV hned příští týden. Ne náhodou...

„Dělat ministra, to je strašný záhul. Devatenáct hodin denně, nonstop, člověk nemá čas se najíst, musím objektivně říci, že ministr má dvakrát víc, než poslanec, ale dělá dvacetkrát víc. A když z tohohle člověk vypadne, tak se nadechne," svěřil se John s tím, že v současné době se už cítí lépe.

„Teď objíždím krajské konference VV a ti lidé mi tam říkají hrozné věci o korupci na regionální úrovni. Tak to řešíme, podáváme trestní oznámení a to mě hrozně nabíjí energií," chválí si své současné vnitrostranické angažmá John.

„Šťastný? Já jsem naprosto nešťastný, kam tahle země došla, že se to neřešilo před deseti lety. Což je vina nás všech. My jsme si říkali, mají to v ruce profesionální politici, snad to budou dělat dobře. A neuhlídali jsme, jak strašně to dělali," odpověděl na otázku Xavera Veselého, zda se on sám osobně cítí šťastný. „Náprava té hrůzy, to nejde za rok, takže já jsem nešťastný, že to jde pomalu, ale při drobných úspěších jsem šťastný," dodal. Také přiznal, že jeho předkové byli Němci, řemeslníci, kteří se nechali zlákat do Česka Přemyslem Otakarem II., což John v nadsázce označil za velkou chybu.

„Když jsem přišel do Věcí veřejných, někteří lidé mi tam přišli divní, třeba pan Škárka. Je to zvláštní člověk, když třeba čtete jeho blogy, že nebude jezdit tramvají, kde jsou smradlaví lidé... Ale nebyl jsem důsledný a neřešili jsme to," přiznává s odstupem John. „Dnes už víme, že to byl cílený útok, puč, živený jednou frakcí v ODS, něco, co se v žádné straně dosud nestalo," reaguje John na krizi VV na jaře, a dodává: „Co zbývá Věcem veřejným? Dokázat prací, že to, co o nás lžou tihle finančně motivovaní přeběhlíci, Škárka a Kočí, že to není pravda. A my to dokazujeme, my jsem z veřejných rozpočtů neukradli nikdy jednu jedinou korunu!"   


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…