Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2021 11:17:00

Valašské Meziříčí chystá investice za 147 milionů korun

Valašské Meziříčí chystá investice za 147 milionů korun

Zastupitelé na svém jednání ve čtvrtek 28. ledna schválili konečnou podobu rozpočtu na rok 2021. Město bude hospodařit s příjmy téměř 511 a výdaji 690 milionů Kč.

V prvním měsíci letošního roku hospodařilo Valašské Meziříčí v režimu rozpočtového provizoria. Důvodem byly zejména nejasné finanční dopady „daňového balíčku“ a dalších opatření vlády na rozpočet města. „Díky tomu jsme nyní mohli schválit reálnější podobu rozpočtu. Stejně jako v předchozím roce bude deficitní. Rozdíl mezi příjmy a výdaji vyrovnáme prostřednictvím zůstatků na účtech, které činí více jak 177 milionů korun a nedočerpaným téměř 10 milionovým úvěrem z předchozích let,“ vysvětlil starosta Robert Stržínek. „Tvorbu rozpočtu zejména na příjmové straně nepříznivě ovlivnila nejistota spojená s pandemií onemocnění COVID-19. Proto jsme museli snížit odhad daňových příjmů o cirka 13 procent proti roku 2020. Zároveň není jasné, zda možné další vlny pandemie negativně neovlivní daňové příjmy v průběhu roku a my tak nebudeme muset příjmovou i výdajovou stránku rozpočtu znovu upravovat,“ navázal Zdeněk Studeník, vedoucí finanční odboru radnice.

Vedení města zároveň počítá s tím, že přes 21 % rozpočtu budou tvořit investice. „Konkrétně se jedná o téměř 147 milionů korun. V rozpočtu je například shodně zahrnuta částka 20 milionů na zahájení revitalizace náměstí a letního koupaliště včetně takzvané bazénové díry, dále 6,3 milionu na nový chodník a úpravu parkoviště na ulici Žerotínova či 4 miliony na stavební úpravy tělocvičny ZŠ Masarykova a 2,7 milionu na úpravy šaten ZŠ Křižná,“ nastínil Robert Stržínek. V rámci investic počítá město pro letošek také s již v prosinci předschválenými akcemi – zateplení MŠ Seifertova včetně rekuperace s projektovanými náklady 23 milionů, šestou a poslední etapu regenerace panelového sídliště Křižná za 16 milionů či protipovodňová opatření města za téměř 10 milionů Kč. „Zastupitelé pak nepočítají s užitím investiční rezervy ve výši 30 milionů, kterou z rozpočtu na rok 2021 vyřadili. Ve fondu obnovy majetku jsme zároveň ponechali necelých 51 milionů korun, s jejichž čerpáním letos také nepočítáme a chceme je podržet jako rezervu do dalších let,“ uzavřel starosta Stržínek. Rozpočet pro rok 2021 schválilo 18 z 23 přítomných zastupitelů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama