Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2019 19:58:00

Minimum, ze kterého nejde vyžít. A možná bude ještě hůř

Minimum, ze kterého nejde vyžít. A možná bude ještě hůř

Komentář na facebookovém profilu k výši životního a existenčního minima

 Životní a existenční minimum se nezvyšovalo ostudně dlouhých 7 let. A to i přes to, že ekonomice se daří. Jaká je ale realita pro běžné lidi? Senioři žijí místo důstojného stáří na stará kolena v chudobě. Rodiny s dětmi nemají ani na školní obědy. Tisíce lidí končí v dluhové pasti a v rukou exekutorů. Tak to opravdu má vypadat, když se státu ekonomicky daří?

Obě minima jsou přitom pro desítky tisíc lidí naprosto zásadní. Navýšení se snaží už od svého nástupu do funkce prosadit naše ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Na tom, že se životní a existenční minimum musí už konečně zvýšit, se shodnou dokonce už i některé opoziční strany. Ministryně financí ale považuje zvyšování za zcela zbytečné.

A co je horší, Alena Schillerová se nyní rozhodla ještě pro další škrty v rozpočtu na příští rok! Peníze na sociální dávky chce tentokrát seškrtat o celou miliardu. To už je naprosto nepřijatelné. S takovým návrhem rozpočtu rozhodně nemůžeme a nebudeme souhlasit! Více se dozvíte v reportáži ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama