Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2020 10:07:00

Kdo je proti Zelené dohodě, není proti kvalitnímu životnímu prostředí

Kdo je proti Zelené dohodě, není proti kvalitnímu životnímu prostředí

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na odmítnutí tzv. Zelené dohody pro Evropu

 Výbor pro evropské záležitosti PS přijal naše usnesení, že je potřeba odmítnout tzv. Zelenou dohodu pro Evropu a vyzval vládu, aby iniciovala na úrovni EU její revizi. Díky kolegovi Janu Zahradníkovi za spolupráci a velký kus odvedené práce v tomto tématu. Chraňme přírodu, nepodléhejme zelené ideologii!

Zelená dohoda je od začátku velmi zideologizovaný projekt, který jde proti zájmům občanů České republiky. Jsme jednou z vůbec nejprůmyslovějších zemí na světě a náklady Zelené dohody by tak pro nás byly v porovnání s ostatními státy EU jedny z nejvyšších. Její přijetí by postihlo především automobilový průmysl, energetiku, teplárenství a další oblasti našeho hospodářství. Jsem proto rád, že výbor pro evropské záležitosti dnes souhlasil s naším návrhem usnesení, že je:

“nezbytné z důvodu ohrožení konkurenceschopnosti evropských ekonomik a nedostatku prostředků ve veřejném i soukromém sektoru k nákladnému přechodu na uhlíkově neutrální EU odmítnout a výrazně přehodnotit Zelenou dohodu pro Evropu a na ni navazující Investiční plán pro udržitelnou Evropu”.

Příliš ambiciózní cíle tzv. Zelené dohody a navazujícího investičního plánu nebyly ze strany EU realisticky finančně pokryty ani před vypuknutím krize související s COVID-19. Dnes je však zcela zřejmé, že budou evropské předlužené ekonomiky hledat složitě zdroje na mnohem aktuálnější potřeby. Nenechme si namluvit, že kdo je proti Zelené dohodě, je proti kvalitnímu životnímu prostředí. Není to pravda, pečujme o naši krajinu, hledejme nástroje, jak zadržet v naší krajině více vody. To je potřebné a žádoucí. Nelikvidujme si ale prosperitu a životní úroveň iracionálními zelenými politikami, kterým jde o úplně něco jiného.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama