Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2020 7:37:00

Prezident daňový balíček nevetoval, lidé budou mít více peněz již od ledna

Prezident daňový balíček nevetoval, lidé budou mít více peněz již od ledna

Komentář místopředsedy poslaneckého klubu ODS.

Je dobře, že přes svůj nesouhlas s nižšími daněmi, a tedy i vyššími čistými příjmy občanů, prezident Zeman nevetoval daňový balíček a vrátil ho bez podpisu předsedovi Poslanecké sněmovny. Je tak šance, že zákon začne platit od 1. ledna 2021 a lidé budou mít jistotu nižších daní a firmy rychlejších odpisů již od začátku nového roku. Konečně tak dochází ke zrušení superhrubé mzdy, o které ODS usilovala několik let. Zvýší se čisté příjmy občanů, což je v dnešní době, která je ekonomicky negativně poznamenané Covidem, správně. Šetřit se musí na přebujelém státu, nikoliv na lidech a firmách. 

ODS kandidovala do Poslanecké sněmovny s programem nižších a jednodušších daní, a to se ji daří i z opozičních lavic plnit. Díky ODS tak lidé najdou od ledna více peněz v peněženkách a firmy budou díky rychlejším odpisům motivováni investovat. V ekonomicky složitější době je vždy lepší nechat více peněz přímo u lidí a firem než vymýšlet složité dotační programy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama