reklama

Ivo Vašíček

Právo na informace a ochranu soukromí
  • Piráti
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2010 14:26:42

Manipulátoři z Facebooku

Manipulátoři z Facebooku

Pokouším se vnímat veškeré jevy a dění bez vlivu všudypřítomné propagandy.

Včera jsem obdržel pozvánku do skupiny „Vyměňte politiky“. Iniciativa vyzývá k volbě nových tváří. Přečetl jsem si pozvánku, souhlasil jsem a klikl na „líbí se mi“ a pozval další.

Později jsem otevřel příslušné webové stránky s anketou a zjistil jsem, že v internetové anketě chybí Česká pirátská strana. Na stránce jsem potom našel vyjádření autorů, že ČPS je extrémistická strana, a proto ji do výběru nezařazují.

Napsal jsem zprávu na zeď a okamžitě ji smazali. Pro ilustraci uvádím obsah smazaného příspěvku: „ Označení ČPS za extrémistickou stranu a její vyřazení z ankety považuji za manipulaci. Odcházím a nepodporuji vás."

Poté jsem chtěl v diskusi oponovat, protože jsou v ní zjevné lži o ČPS. Dřív než jsem stačil cokoliv napsat, zasáhl cenzor příslušné iniciativy a zakázal mi do diskuse přístup. Později jsem od kolegů zjistil, že jsou všechny diskusní příspěvky pozitivní k ČPS důsledně mazány a jejich autoři z diskuse vyhozeni. Cítím se zmanipulován a podveden. Cenzuru bytostně nesnáším.

Chápu, že se nás aktivisté nějaké partaje bojí a předstírají nezávislost. Ve většině svobodných internetových anket dosahují preference ČPS přibližně 10% (např. v Reflexu jsme spadli z 11% na 9%). A toho si nelze nevšimnout.

Někteří pasáci politiků už pochopili, že lidé chtějí nové tváře. Investovali tedy do vytvoření politické strany a najali nové tváře. Jistě by jim vadilo, kdyby ty nové tváře nebyly na jejich výplatní listině. Ztratili by totiž svoji moc, kterou nad všemi mají.

Vůbec bych se nedivil, kdyby iniciativu „Vymněňte politiky“ řídila nová dle preferencí úspěšná strana jednoho pražského podnikatele, který už nemusí vysvětlovat miliardu na švýcarském kontě. „Rukopis“ je stejný.

My se však nedáme, dokážeme zvítězit čestně. Manipulace necháme ostatním, my na to nemáme žaludek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama