reklama

Ivo Vašíček

Právo na informace a ochranu soukromí
  • Piráti
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2010 14:17:17

Příroda je mocnější než člověk

Příroda je mocnější než člověk

Pokouším se vnímat veškeré jevy a dění bez vlivu všudypřítomné propagandy.

Erupce islandského vulkánu Eyjafjallajökull vyřadila z provozu letecký provoz v Evropě. Nikdo neví na jak dlouho.

Přerušení provozu může trvat dny, ale i měsíce, či roky. I když se situace zlepší, její opakování je velice pravděpodobné. Tento jev bude mít na letecký průmysl značný dopad. Letiště bez leteckého provozu jsou k ničemu. Letadla, která nemohou létat také.  Vzroste podíl lodní a železniční dopravy.

Činnost sopek nám jasně ukazuje nepatrný význam člověka ve vztahu k planetě. Sopka už vychrlila za pár dnů více exhalací a plynů než celý evropský průmysl za několik let.

( http://gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2010030016 )

Měli bychom zapomenout že „poručíme větru dešti“ a přemýšlet více o tom, jak se klimatickému a seizmickému vývoji přizpůsobit. Katastrofické scénáře, které předpokládají zaplavení pevnin a ostrovů se časem jistě vyplní. Nezáleží přitom na člověku. Ten může stavět maximálně hráze. Vždyť i území dnešní Prahy, bylo kdysi na dně oceánu. Země je geologicky živá planeta, s tím je nutné počítat.

Optimisticky vidím poptávku po konstrukci letadla, či vzducholodi schopné létat i ve vulkanickém prachu. Překážky jsou od toho, aby se překonávaly. Je zbytečné se jimi strašit a čekat na spásu.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama