JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2015 14:31:10

Přímé vlaky s migranty do Německa by byly skvělým řešením.

Přímé vlaky s migranty do Německa by byly skvělým řešením.

V dnešním deníku Dnes jsem zaznamenal, že Milan Chovanec nadhazuje možnost přímých tranzitních vlaků běženců ze Sýrie přes celé území ČR do Německa…No sláva…

 

Už dva měsíce opakuji, že neexistují žádné racionální důvody se domnívat, že by si uprchlíci ze Sýrie, Afganistánu apod. vybrali naši zemi jako cílovou a že jediným cílem je nás coby nepříjemnou překážku za vysněným cílem co nejrychleji překonat. Vše ukazuje, že jsem se nemýlil.

Zároveň jsem trvale ostře kritizoval ministerstvo vnitra, že příliš aktivně provádí zadržování běženců, kteří ani náhodou nechtějí u nás pobývat a stále jsem opakoval, že ideální by bylo naopak jim co nejrychleji umožnit cestu do Německa.

Jak už to v dnešní době je normální, byl jsem opakovaně obcí uživatelů na sociálních sítí napadán, že chci tady nechat potulovat islámské hrdlořezy, kteří budou připravovat teroristické útoky, případně znásilňovat české, moravské a slezské ženy.

Ono to chce vždycky čas, který prověřuje pravdu.

Nikdo tady z běženců nechce zůstat.

A jen tak mimochodem, Merkelová vždy ví, co má dělat, aby to bylo výhodné z hlediska Německa.

Německo vymírá. Má 81 miliónů obyvatel a nenastoupí-li razantní imigrace v rozsahu cca 500 tisíc lidí ročně, klesne počet obyvatel během několika desetiletí na 60 miliónů. Pokud Merkelová ideově tvrdí, že islám je součástí jejich historie a imigranti jakéhokoliv původu zemi obohacují, má patrně proto politické důvody.

Konec konců, bez muslimských imigrantů z Turecka a severní Afriky by se nikdy nepodařil německý hospodářský zázrak v padesátých a šedesátých letech minulého století.

Ale to je jen na okraj.

Kdo viděl snímky šťastného vítání uprchlíků v Mnichově, tak asi chápe o, co jde. Dnes v Mnichově žije přes 50% cizinců (začasté muslimů) mezi obyvatel do 26 let.

Zatímco ve východním Německu, bývalé NDR je silný odpor proti migrantům a ubytovny obden hoří,  západní Německo uprchlíky vítá. Tak to je a není důvod to řešit.

Je věcí Německa, jak si to vidí a chápu, že 60 % Němců (převážně ze západní části) to vidí v pohodě.

Česko to v pohodě nevidí.

Proto i myšlenka redistribuce běženců rovnoměrně pro všechny zemi EU je totálním nesmyslem.

BĚŽENCI NESMĚŘUJÍ DO EVROPSKÉ UNIE. SMĚŘUJÍ DO KONKRÉTNÍ ZEMĚ A ZPRAVIDLA I KONKRÉTNÍHO MĚSTA, ULICE A KONKRÉTNÍHO ZNÁMÉHO A PŘÍBUZNÉHO.

Nic takového nenachází u nás, ale ani v Maďarsku, Řecku, Slovensku apod.

Všechny tyto tranzitní země jsou vnímány jako špunt, který je třeba odstranit.

Včera před budapešťským nádražím volali hesla : Německo, Německo….Angelo, nenech nás tady…

Není prostě, co řešit.

Kdo chce kam, pomozme mu tam.

Přímé „ migrační vlaky“ do Německa, Skandinávie by zároveň měly významný efekt pro zklidnění EU. Nelze totiž do nekonečna zavírat lidi, kteří prostě chtějí do Německa či Švédska a udělají vše proto, aby se tam dostali. A mezi námi nepochybujme o tom, že se tam také třeba na popadesáté dostanou…

Migrační vlaky by však měly ještě jeden efekt z hlediska duševní hygieny národa. Náhle by se ukázalo, že žádné reálné nebezpečí  pro vlny uprchlíků hledajících útočiště u nás neexistuje.

A to je dobře.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama