Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2019 6:29:00

Vstup léků do systému úhrad urychlíme novelou zákona

Vstup léků do systému úhrad urychlíme novelou zákona

Komentář na facebookovém profilu k léčbě vzácných onemocnění

 V sobotu si lidé po celém světě připomněli Den svalové dystrofie Duchenne, který upozorňuje na nelehký život vážně nemocných dětí a jejich rodin. Já jsem měl tu čest připomenout si tento den už ve čtvrtek, a to ve společnosti úžasných lidí z organizace Parent Project CZ.

Na tiskové konferenci jsem představil novinky, na kterých na Ministerstvo zdravotnictví České republiky pracujeme, abychom pacientům se vzácným onemocněním jako je Duchenne pomohli.

Pacienti se vzácným onemocněním potřebují specializovanou péči v centrech, kde se koncentrují odborníci, zkušenosti a vybavení. Od 1.1.2020 proto spouštíme pilotní projekt čtyř specializovaných center, kde bude péče i speciálně hrazena zdravotními pojišťovnami.

A to není vše. Novelou zákona urychlíme vstup inovativních léků a léků na vzácná onemocnění do systému úhrad tak, aby pacienti měli včasný přístup k účinné léčbě.

A konkrétně léky na vzácná onemocnění? U těch bude nově posuzován i celospolečenský rozměr či dopady na kvalitu života a do rozhodování o úhradě se zapojí i pacienti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama