Miloš Vystrčil

PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • ODS
  • Jihlava
  • předseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.06.2018 17:50:41 - sina

Senátní volby

Já nezpochybňuji význam senátu jako takový, na druhou stranu v případě voleb do senátu bych hovořil spíš o neúčasti než účasti voličů. A ptám se, zda se někdo, třeba právě senát, zabývá tím, proč? Chápu, že je dotyčnému jedno, kolik hlasů získá, když mu to stačí k vítězství, ale je to divné, když vám třeba ke zvolení stačí jen pár desítek hlasů. Nemyslíte? A proč se třeba nevolí hromadně jednou za 6 let? Nebyla by pak účast ve volbách větší? Díky za vyjádření

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.06.2018 10:25:49 - Miloš Vystrčil
 Dobrý den.Do Senátu se nevolí najednou jednou za 6 let, protože by přestal být pojistkou demokracie. Volba třetiny senátorů jednou za dva roky totiž zajišťuje relativní nezávislost Senátu na okamžité náladě voličů, způsobené třeba charismatickým a všechno slibujícím vůdcem.Co se týká volební účasti tak to problém určitě je. Na druhé straně, kdo chce do Senátu jít volit, tak, může. Je to na jeho rozhodnutí a vůli.Dovolím si tedy na závěr trochu provokativní otázku. A není třeba i jistou výhodou, že do Senátu chodí většinou volit zejména Ti, kteří se o politiku a práci politiků více a systematičtěji zabývají a že Ti, co třeba volí zejména podle toho, co právě slyší a co jim kdo nakukal více zůstávají doma?
Mějte se pěkně a děkuji za dotaz.
Miloš Vystrčil